Vízilabda

Egyre többen vízilabdáznak Erzsébeten

2015-03-29 Nyomtatás

Javában zajlik a vízilabda-szakosztály felépítése az Erzsébeti SMTK-nál. Az utóbbi hónapokban mind többen jelentkeznek pólózni a Zodony utcai uszodában, és Horkai György mesteredző szerint jó úton halad a munka.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A pesterzsébeti uszodába sok gyerek jár a kötelező kerületi úszásoktatás keretében. Ők jelentik az alapot az ESMTK formálódó vízilabda-szakosztálya számára.

– Örömmel mondhatom, hogy folyamatosan jönnek a gyerekek pólózni, hétről hétre többen vagyunk – magyarázta Horkai György. – Mintegy huszonöten járnak rendszeresen az edzésekre, az életkoruk vegyes, és a fiúk mellett vannak lányok is. Ha így gyarapodunk, előbb-utóbb kialakulnak a korosztályos csapatok. Az edzések során az uszodában dolgozó Miklósfalvi Éva, egykori Eb-ezüstérmes vízilabdás segít a munkában.

Az olimpiai bajnok szakember elmondta, hogy több olyan fiatal jelezte visszatérési szándékát Erzsébetre, aki korábban a Zodony utcában vízilabdázott. Ha minden az elképzelései szerint alakul, az év végére hatvan körül lesz az ESMTK-ban játszó gyerekek létszáma.

A felnőtteknél is formálódik egy csapat. Ők egyelőre csak a játék kedvéért ugranak le az uszodába kedden és csütörtökön este nyolckor, és nagyon élvezik, hogy Horkai Györgytől kapnak tanácsokat. Azt tervezik, hogy az ősszel elindulnak a Budapest-bajnokságban.  

Azok a gyerekek, akik szeretnének pólózni, bármikor jelentkezhetnek az uszodában, de a legjobb, ha az edzések időpontjában keresi meg Horkait. Hétfőn 19, csütörtökön és pénteken 18 órakor kezdődnek a foglalkozások. 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015