Úszás, Műúszás

Új kűröket tanulnak

2016-03-31 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK szinkronúszói számára ugyan csak két hónap múlva kezdődik a versenyidény, de ezek a hetekben is keményen dolgoznak a lányok. Az egyes csapatok új programokat, kűröket tanulnak, hogy ezeket mutassák majd be a szigorú zsűriknek.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A pesterzsébeti uszodában hetente háromszor edzenek az ESMTK szinkronúszó-szakosztályának tagjai. A különböző korcsoportokban Tajti Alexandra és Olajos Zsanett foglalkozik a lányokkal.

Tánczos Tünde szakosztályvezető elmondta, hogy a szezonkezdetig négy új kűrt kell tökéletesre csiszolniuk az ifjú hölgyeknek. A leglátványosabb edzéseket természetesen a már sok-sok éve együtt dolgozó „nagyoknál” lehet látni, a sportággal tavaly ősz óta ismerkedő újoncok egy ideig még az alapokat próbálják meg minél jobban elsajátítani. A tapasztalat az, hogy ebben a korosztályban a legnagyobb a fluktuáció, és akik kitartanak egy-két évig, azok a későbbiekben sem lesznek hűtlenek a szinkronúszáshoz.

– Az olimpia után bizonyára megnő majd az őszi kezdéskor a jelentkezők száma, hiszen a televízióban gyakran lehet majd látni az ötkarikás szinkronúszó versenyeket – magyarázta Tánczos Tünde.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015