Úszás, Műúszás

Mindennek az alapja az úszás

2015-04-01 Nyomtatás

Kifejezetten csak az úszásra fókuszáló szakosztálya egyelőre még nincs az Erzsébeti SMTK-nak, de egy szépszámú csapat rendszeresen jár edzésekre a Zodony utcai uszodába. Ők a hátteret jelentik a klub más szakosztályai számára, ugyanis a legügyesebbeket a szakemberek átirányítják hozzájuk.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Ha az úszásról esik szó az ESMTK-nál, elsősorban a csinos szinkronúszó lányokra gondolnak, pedig sokan vannak azok is, akik még nem tagozódtak sem hozzájuk, sem más szakosztályhoz.

– Évente kétszer, szeptemberben és januárban felduzzad az edzésekre járók száma, különböző úszástudású gyerekek vannak közöttük – magyarázta Tajti Alexandra, az úszószakosztály vezetőedzője. – A délelőtti úszásoktatásokból töltődik fel mindig a csapat, és ez jelenti a közvetlen utánpótlást a szinkronúszó-, a vízilabda- és az öttusaszakosztály számára, mert a legtehetségesebbeknek javasoljuk, hogy ezekben sportoljanak tovább.

A kezdő, középhaladó és haladó csoportnak hétfőn és szerdán 16 órakor vannak az edzések (legközelebb április 8-án). A gyerekekkel Tajti Alexandra mellett Olajos Zsanett és Hicsák Zsolt foglalkozik.

Klasszikus úszószakosztálya még nincs a klubnak, de néhány hónap múlva ez megváltozhat.

– Tervezzük, hogy létrehozunk egy csak úszással foglalkozó szakosztályt is – mondta Harót János, az Erzsébeti SMTK elnöke. – Elképzeléseink szerint ez az ősztől működne, így azoknak is további sportolási lehetőséget tudnánk biztosítani, akik úszni szeretnének versenyszerűen. Persze, ehhez sok mindent kell összehangolnunk, de úgy véljük, van igény erre Pesterzsébeten.

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015