Úszás, Műúszás

Közeleg az első verseny

2015-04-02 Nyomtatás

Az idei év eddig „csupán” edzésekkel telt az Erzsébeti SMTK szinkronúszói számára. Így lesz ez még néhány hétig, aztán május közepétől már nyilvánosan is megmutathatják a lányok, mit gyakorolnak napról napra.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A látvány gyönyörű, a mögötte lévő munka viszont kőkemény – így jellemezhetnénk leginkább a szinkronúszást. Ahhoz, hogy a közönség és a pontozóbírók lássanak egy tökéletes produkciót, rengeteget kell gyakorolniuk a lányoknak – életkortól függetlenül. A csinos erzsébeti hölgyek azonban örömmel, jókedvűen teszik mindezt a Zodony utcai uszodában, és már nagyon várják az első tavaszi versenyt.

– A monori uszodában május harmadik hétvégéjén rendezik a hagyományos háromnapos Delfin-kupát, az lesz számunkra az év első megmérettetése – mondta Tajti Alexandra vezetőedző. – Ezen a viadalon a mini csapat és a mini duó versenyszámban állnak rajthoz az ESMTK szinkronúszói.

Két héttel később, május 30-án a pesterzsébeti uszodában a szülőknek mutathatják meg a gyerekek, mit tudnak. Délelőtt 9-kor a kezdők, negyed 11-kor a középhaladók csobbannak a vízbe.

A nyár sem lesz eseménytelen. Júniusban ismét Dorogra várják az ESMTK szinkronúszóit egy bemutatóra. A felnőttek július elején az érdi Hungarian Open elnevezésű versenyen lépnek a zsűri és a nézők elé, az erzsébeti hölgyek kombinációs kűrben indulnak. Júliusban a Zodony utcában lesz a nyári edzőtábor, amelybe a kezdőket is várják – a pontos időpont még nem dőlt el.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015