Úszás, Műúszás

Balett a vízben

2014-12-07 Nyomtatás

Az egyik leglátványosabb sportág kétségkívül a szinkronúszás, amit vízibalettnek is szoktak nevezni. Néhány éve Pesterzsébeten is művelik: az ESMTK szakosztályában három csoportban különböző korú ifjú hölgyek gyakorolnak hétről hétre, és bemutatókon, versenyeken is feltűnnek a lányok piros-fehér egyenfelszerelésükben.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Tajti Alexandra, az erzsébeti szinkronúszók edzője büszkén mesélte, hogy folyamatosan nő a csapat létszáma. A kezdők társaságában 5 és 10, a középhaladóknál 8 és 13, a versenyzőknél pedig 12 és 22 év közötti lányok gyakorolnak a Zodony utcai uszodában. Az átfedés oka az, hogy nem az életkor, hanem a tudásszint alapján kerülnek a fiatalok egyik vagy másik csoportba.

– A kicsik egyelőre a szülők előtti bemutatókon szerepelnek – magyarázta Tajti Alexandra. – A középhaladók nemrég kezdték a nyilvános előadásokat. A Mikulás-napi úszóversenyen már láthatták őket a résztvevők és azok családtagjai, edzői. A jövő évi dorogi strandmegnyitón már ők képviselik az ESMTK-t. A sportágat már régebb óta és magasabb színvonalon művelők idén ősszel kezdtek el versenyezni, és máris jelezték a riválisoknak, hogy nem csupán a mezőny létszámát szeretnék növelni. A szentendrei Aqua Diapolo-kupán  a vegyes kombinációs kűrben az első helyen végzett a tíztagú erzsébeti csapat, míg a 14 éves korhatárú minik kvartettje negyedik lett. November végén, az érdi Aquatik-kupán a vegyes kombináció kűrjét ismét az ESMTK lányai teljesítették a legszebben, és ezúttal a minik is győztek – ők tizenhat csapat közül bizonyultak a legjobbnak. A vegyes kombinációs kűrben a szóló, a duó és a csapat mozgásanyaga folyamatosan cserélődik, és a műsor keretében kisebb történeteket szőnek össze a versenyzők. Az erzsébetiek produkciója a Legjobb filmzenék címet viselte. A jövőről szólva Tajti Alexandra elmondta, hogy 2015-ben az ESMTK szeretne belépni a Magyar Szinkronúszó Szövetségbe. Egyre több versenyen indulnak majd a legtapasztaltabbak, a középhaladók pedig a tervek szerint vízilabda-mérkőzések szüneteiben is fel fognak lépni.

– Bár nincs okunk panaszkodni a létszám miatt, továbbra is várjuk a szinkronúszás iránt kedvet érző lányokat – mondta az erzsébetiek edzője. – Kedden és csütörtökön délután az uszodában megtalálhatnak bennünket az érdeklődők. 

M.S.

M.S.
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015