Sportlétesítményi infók

Szobrot kapott az uszoda

2015-06-24 Nyomtatás

Új köztéri szobor került az ESMTK Pesterzsébeti Uszoda parkjába. Hartung Sándor Átváltozás című szobrát Szabados Ákos polgármester és az alkotó leplezte le.

Kattintson a nagyobb mérethez!
Fotó: Bajnoczi István

Szabados Ákos köszöntőjében megemlítette, hogy hosszas egyeztetés előzte meg a mű helyszínének kiválasztását. – Végül a műalkotás olyan környezetbe került, amely az elmúlt években komoly változásokon ment keresztül. Teljesen új közösség alakult a Mediterrán lakópark megépülésével, s új közösségi terek nyíltak a sportlétesítményeknek köszönhetően, továbbá folyamatosan változik a Duna-part is – mondta a polgármester, hozzátéve: szeretnék feléleszteni a múlt század közepének hangulatát, amikor sokan töltötték itt a szabadidejüket az egész fővárosból.

Az alkotást bemutató dr. Feledy Balázs művészettörténész reneszánsz alkotónak nevezte Hartung Sándort, akinek ez az első köztéri szobra. Az avatóbeszédet követően Rózsási Barbara József Attila-díjas költő a szobor ihlette versét olvasta fel, Újhelyi Andrea pedig Balásházi Bálint zongorakíséretével Bizet: Gyöngyhalászok című operájából Nadír románcát énekelte.

 

 

DA
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015