Sportlétesítményi infók

Pesterzsébet menő: Hullám Csónakházak

2015-06-01 Nyomtatás

A TÉR_KÖZ projekt egyik legsikeresebb alkotása, a Blokk Építész Műhely legújabb munkája befejezés előtt áll. Már most érdemes lefoglalni a Hullám Csónakházat, mert sok mindenre kiváló lesz, de a legmenőbb esküvői bulikat itt lehet majd rendezni: bivakosok, kajakosok, víz- és természetimádók hajrá. Sajtóbejáráson voltunk.

A projektről dióhéjban tudni kell, hogy nem csak egy építészeti projekt, vagyis a Blokk nem csak megtervezte a házat, hanem nyakig benne volt abban is, hogy az önkormányzattal és a helyi erőkkel közösen kitalálják, mire lehet hasznosítani az épületeket. Bár csak 19 millió forintot szavazott meg most a képviselő testület a szomszédos épületek felújítási munkáira, a polgármester elmondása szerint tervezik, hogy még ebben a politikai ciklusban komolyabban is nekiállnak a felújításuknak, hogy ne egy árválkodó épület legyen itt, hanem egy egész komplexum, amiben a sokféle turisztikai és szabadidős funkció mellett végülis a csónakház is megfér. A hiányzó összegeket majd pályázati forrásokból remélik megszerezni. A polgármester, Szabados Ákos is hangsúlyozta, de mindenki tudja, aki egyszer itt járt, hogy óriási potenciál van a helyben: érintésnyire közel a víz, messze nincs tönkretéve, kizsigerelve és beépítve úgy, mint a Római és lazább, sportosabb, őszintébb, mint a Kopaszi-gát. Nem ingatlanfejlesztés, a maga mesterkélt szépségével, hanem valami, ami egyszer itt kinőtt, aztán tönkrement, és amiből maradt itt annyi, amennyivel újra lehetett indítani olyan pozitív energiák által, mint amilyet a TÉR_KÖZ és a Blokk (Börzsei Tamás, Szabó Bulcsu, Szakál Andrea, Nagy Nándor, Bazsó Ferenc, Ifj. Szakál Ferenc) ebbe beletett. Drukkoljunk, hogy apránként minél több Duna-partot vissza tudjunk így szerezni. Klassz ügy, klassz projekt, ami valóban menő helye lehet majd a sportos-romantikus-kreatív jófejeknek. [a_szerk]

Hullám Csónakházak 2015 júniusától fokozatosan megújuló sport- és szabadidőközponttal, kulturális közösségi térként várja a látogatókat, komplex funkciókat ellátva (szabadidős, vendéglátás, oktatás, üzleti, közösségi és civil). A fejlesztés több ütemben történik.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalában, a főépítész vezetése alatt működőTér_Köz Iroda 2013 nyarán pályázatot írt ki, melyen a BLOKK Építész Műhelykoncepciótervével a XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata, a terület tulajdonosa a fejlesztés első ütemére támogatást nyert. Ezt követően ezt az ütemet teljesítette, ennek köszönhetően 2015 júniusában a közönség előtt is megnyílhat a számos funkciót ellátó Hullám Csónakházak.

Az elmúlt években egyre több közösségi tér jött létre ezzel az újfajta szemléletmóddal - elhagyatott épületek hasznosításával. Egyre fontosabb, hogy egy létrejövő komplexum ne csupán építészetileg állja meg a helyét, hanem szervesen épüljön be az ottani közösség életébe, kiszolgálva az ott élők valódi szükségleteit. A terület többek között alkalmas művészeti programok, kiállítások, sportrendezvények, alkotói és sporttáborok, szociális és gyerektáborok, tematikus oktatás, csapatépítés, konferenciák, koncertek befogadására.

Forrás: epiteszforum.hu

 

 

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015