Ritmikus gimnasztika

Szavazzunk Zémann Erikára!

2016-10-07 Nyomtatás

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Az idén a pedagógus kategóriában az egyik jelölt Zémann Erika, az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztika szakosztályának vezetője

Kattintson a nagyobb mérethez!

A díj csak nőknek szól, és célja immár ötödik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A díjazottakra bárki tehet javaslatot a megadott szempontok szerint, és a zsűri választja ki kategóriánként azt a négy jelöltet, akik közül kikerülnek majd a győztesek. A döntősök közül egyet a zsűri, egyet pedig a közönség választ ki.

A pedagógus kategóriában Zémann Erikát, az ESMTK ritmikus gimnasztika szakosztályának vezetőjét is jelölték. A piros-fehéreknél sportoló gyerekek szülei gondolták úgy, hogy megérdemelné ezt az elismerést a fiatalokért nagyon sokat dolgozó szakember. A bírálók a pályázat alapján méltónak találták arra, hogy a mintegy hatszáz ajánlott pedagógus közül ott legyen a legjobb négy között.

Zémann Erika nagyszerű sportpályafutást tudhat maga mögött. Versenyzőként többek között kétszer volt bronzérmes Európa-bajnokságon, jó helyezéseket ért el világbajnokságokon. Később szakedzői végzettséget szerzett a Testnevelési Egyetemen. Sok száz kislány tanulta meg tőle a sportág alapjait és trükkjeit -- neki köszönhetően mindig egy jó hangulatú közösségben. Amikor edzősködni kezdett, elhatározta, hogy más módszerekkel fog sportolókat, embereket nevelni, mint amilyenekkel egykor neki is szembesülnie kellett. A bizalom és a kölcsönösség jellemzi kapcsolatát tanítványaival, s ezért a gyerekek mindig örömmel járnak az edzésekre, versenyekre. Fontos alapelve, hogy az ember teljesítőképességének határa ott van, ahol még mosoly kíséri az erőfeszítéseket. Munkásságát négy éve a Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el.
Arra, hogy ki kapja a közönségdíjat, október 30-ig lehet szavazni a díj honlapján. Zémann Erikára a http://aranyanyu.hu/dontosok/zemann-erika/szavazas linken szavazhatunk!

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015