Ritmikus gimnasztika

Négy aranyérem Jászberényből

2015-09-25 Nyomtatás

A Jászberényben megrendezett rangos versenyen, a Jász-kupán kezdték meg őszi szereplésüket az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztikázói. A piros-fehérek ifjú tehetségei jó teljesítményt nyújtottak a sok egyesületet felvonultató viadalon.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztikázóinak többsége részt vett az augusztusi, tolnai edzőtáborban, ahol sok új koreográfia készült, számos új elemet tanultak meg a lányok. Az első éles „vizsgára” szeptember közepén került sor.

A Jászság fővárosában, a Bercsényi úti sportcsarnokban rendezték meg a 2015-ös őszi idény első jelentős versenyét. A kétnapos Jász-kupán hat hölgy képviselte az ESMTK-t. Zémann Erika szakosztályvezető elmondta, hogy kiemelkedett a 2002-es korosztály mezőnyéből Rakamazi Petra, aki megnyerte az összetett mellett a karika és a labda versenyszámot is. A 2005-ös születésűek között Halasi Zsófia összetettben az ötödik helyen végzett. A 2004-eseknél ketten is bemutatták gyakorlataikat a zsűrinek: Somogyi Réka győzött a szabadgyakorlatban, negyedik lett az összetettben, míg Kovács Bianka kilencedikként zárt. A 2001-es korosztályban Bodó Kitti a hatodik helyen végzett az összetettben, csakúgy, mint a 2000-eseknél Huszák Anna.

– Ez a verseny nagyon jó felkészülés volt az október első hétvégéjén sorra kerülő gyermek- és serdülőbajnokságra, amelyet az angyalföldi Láng-sportcsarnokban rendeznek meg – utalt a közeljövő feladataira Zémann Erika. – Ugyanitt állnak majd a pontozók elé egy héttel később a junior és a felnőtt ob résztvevői is. A legközelebbi versenyünk szeptember utolsó hétvégéjén, Mogyoródon lesz. A KTC-Vuelta-kupán korosztályonként harminc-negyven lány fog indulni, köztük a Jászberényben szerepeltek és Graffy Rebeka. Bízom bennem, hogy ezúttal is jól teljesítenek majd a lányok. 

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015