Ritmikus gimnasztika

Hatalmas sikerek a Berczik Sára-emlékversenyen

2015-12-10 Nyomtatás

Az utóbbi időben több ritmikus gimnasztika versenyen vettek részt az Erzsébeti SMTK ifjú sportolói. A piros-fehérek a tőlük megszokott módon remekül szerepeltek, sok érmet szereztek valamennyi viadalon.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Vácott került sor a hagyományos, kétnapos Berczik Sára-emlékversenyre. A viadalon közel nyolcszáz ritmikus gimnasztikázó lépett a pontozók elé. A verseny sajátossága, hogy az egyes számokban a mezőny eleje a konkrét helyezéstől függetlenül aranyérmet kap, aztán egy bizonyos helyezésig ezüstöt, majd bronzot.

Az ESMTK-t harminchét egység képviselte a C kategóriában. A lányok 21 arany-, 10 ezüst- és 6 bronzérmet vihettek haza, és ezzel a teljesítménnyel zsinórban hetedszer hódították el a legtöbb versenyzőt indító és a legeredményesebb egyesületnek járó vándorserleget. Az ESMTK sportolóit három koreográfiai és kilenc előadói díjjal is jutalmazták.

A versenyen a következő eredményeket érték el az erzsébetiek. A szabadidő kategóriában a Szőke Maja, Dékán Dorina páros 1., a Pohly Bora, Pohly Tamara, Fésü Boglárka trió 2., a Vörös Kata, Horváth Ivett, Tótik Anna trió 1., a Koncz Réka, Plachy Alexandra, Nyúzó Zsófia, Rácz Eszter összetételű csapat 3., a Versics Alexandra, Porkoláb Eszter páros 2. lett.

A középhaladó kategóriában a Teszlák Szófia, Singer Kata páros az 1., a Lapu Blanka, Garbacz Dorina páros a 3., a Papp Zsófia, Deme Luca páros a 3., a Németh Viktória, Mencző Noémi, Králik Borbála trió a 3., a Regős Kincső, Papp Zsófia, Deme Luca, Vitéz Zsófia, Hanyecz Anna, Boczkó Hanna csapat a 2., a Szantman Mira, Kratochwill Réka, Takács-Hamvas Dorina trió a 2., a Szantman Mira, Kratochwill Réka, Takács-Hamvas Dorina, Bodó Bettina, Horváth Kata csapat az 1., a Szekeres Míra, Barkó Bianka páros az 1., a Kálmán Dóra, Nemes Maja páros a 3., a Holbigh Alexandra, Huszár Panka, Lics Laura,  Kálmán Dóra, Nemes Maja csapat a 2., az Aknai Boróka, Szekeres Mira, Barkó Bianka, Komarek Anna csapat a 3., a Szántó Gréta, Béres Regina páros az 1. helyen végzett.
A haladó kategóriában a Székely Írisz, Szunyogh Emma, Solya Laura trió 1., a Székely Írisz, Szunyogh Emma, Solya Laura, Bakos Luca csapat 1., a Bodnár Fanni, Bakos Kata, Bakos Luca, Wágner Kitti, Kovács Nikolett csapat 2., a Bodnár Fanni, Kovács Nikolett páros 1., a Bodnár Fanni, Bakos Luca, Bakos Kata trió 1., a Halasi Klementina, Lévay Lili páros 1., a Bodnár Lili, Lévay Lili, Halasi Klementina, Fazekas Réka, Gombkötő Ilona, Székely Boglárka csapat 1., a Ferenczy Boglárka, Kiss Ninetta páros 1. lett.

 

A szentendrei Barátság-kupán szintén a C kategóriában versenyeztek a lányok. Itt 33 formációt indított az ESMTK, és a hölgyek 20 arany-, 10 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek.

Az eredmények. A Szőke Maja, Dékán Dorina páros az 1., az Újvári Nóra, Balogh Lili páros az 1.hely, a Tótik Tünde, Rácz Gréta páros a 2., a Pohly Tamara, Pohly Bora, Fésü Boglárka trió az 1., a Tótik Anna, Horváth Ivett,  Vörös Kata trió az 1.hely, a Gyimesi Bianka, Györy-Porst Borka, Krisztián Fanni a 3., a Koncz Réka, Plachy Alexandra, Nyúzó Zsófia, Rácz Eszter csapat a 2., a Zai Flóra, Holbigh Patrícia, Lipóczki Eszter, Hager Nikolett, Bálint Bianka csapat az 1., a Teszlák Szófia, Singer Kata páros a 2., a Lapu Blanka, Garbacz Dorina a 2., a Papp Zsófia, Deme Luca páros az 1., a Regős Kincső, Vitéz Zsófia páros a 3., a Németh Viktória, Mencző Noémi, Králik Borbála trió a 2., a Regős Kincső, Papp Zsófia, Deme Luca, Vitéz Zsófia, Hanyecz Anna, Boczkó Hanna csapat a 2., a Horváth Kata, Bodó Bettina páros az 1., a Kratochwill Réka, Takács-Hamvas Dorina, Szantman Mira trió az 1., a Horváth Kata, Bodó Bettina, Kratochwill Réka, Takács-Hamvas Dorina, Szantman Mira csapat az 1., a Szekeres Mira, Barkó Bianka páros az 1., a Komarek Anna, Aknai Boróka páros a 2., a Nemes Maja, Lics Laura, Huszár Panka, Holbigh Alexandra, Kálmán Dóra csapat az 1., a Komarek Anna, Aknai Boróka, Szekeres Mira,  Barkó Bianka csapat a 2., a Szántó Gréta, Béres Regina páros a 2., a Versics Alexandra, Porkoláb Eszter páros a 3., a Székely Írisz, Szunyogh Emma, Solya Laura trió az 1., a Kovács Nikolett, Bodnár Fanni a 2., a Bodnár Fanni, Bakos Kata, Bakos Luca az 1., a Bodnár Fanni, Bakos Kata, Bakos Luca, Wágner Kitti, Kovács Nikolett csapat a 2.hely, a Halasi Klementina, Lévay Lili páros az 1., a Bodnár Lili, Székely Boglárka páros a 2.hely, a Gombkötő Ilona, Fazekas Réka páros a 3., a Bodnár Lili, Székely Boglárka, Lévay Lili, Halasi Klementina, Gombkötő Ilona, Fazekas Réka csapat az 1.helyen végzett.

 

Az országos együttes kéziszer-csapatbajnokságra a mogyoródi sportcsarnokban került sor. A junior 2-es korcsoport B kategóriájában ügyesen tornáztak a pesterzsébeti lányok, a Graffy Rebeka, Rakamazi Petra, Somhegyi Réka, Halasi Zsófia, Kovács Bianka összetételű csapat a második helyet szerezte meg.
A szintén nagy hagyományú Abádné Hauser Henriett-emlékversenyt is Mogyoródon rendezték meg. Itt a következő eredmények születtek. B kategória:
a Graffy Rebeka, Rakamazi Petra, Somhegyi Réka, Halasi Zsófia, Kovács Bianka csapat a 2.helyen végzett. C kategória: a Koncz Réka, Plachy Alexandra, Nyúzó Zsófia, Rácz Eszter 3., a Zai Flóra, Holbigh Patrícia, a Lipóczki Eszter, Hager Nikolett, Bálint Bianka trió 3., a Lapu Blanka, Králik Borbála, Mencző Noémi, Németh Viktória, Garbacz Dorina csapat 2., a Regős Kincső, Papp Zsófia, Deme Luca, Hanyecz Anna, Boczkó Hanna, Vitéz Zsófia csapat 3., a Horváth Kata, Bodó Bettina, Kratochwill Réka, Takács-Hamvas Dorina, Szantman Mira csapat 1., a Nemes Maja, Kálmán Dóra, Lics Laura, Holbigh Alexandra, Huszár Panka csapat 1., a Bakos Luca, Székely Írisz, Szunyogh Emma, Solya Laura csapat 1. lett.

 

Az ESMTK esztétikus gimnasztika csapata a Budapesten rendezett Világkupán mutatta be gyakorlatát. A lányok bejutottak a fináléba,ahol az előkelő 7.helyen végeztek. A csapat tagjai: Lévay Lili, Komarek Anna, Gombkötő Ilona, Fazekas Réka, Lévay Kamilla, Bodnár Lili, Bodnár Fanni, Pusztai Enikő, edző Meszler Viktória.

 

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015