Ritmikus gimnasztika

Hat érem a diákolimpián

2015-06-17 Nyomtatás

​Pécsett rendezték meg a ritmikus gimnasztikázók országos diákolimpiai döntőjét. Az Erzsébeti SMTK-t négy ifjú hölgy képviselte, és nagyszerű eredményeket értek el.

Kattintson a nagyobb mérethez!
Graffy Rebeka Somhegyi Réka

A nyári szünet előtti utolsó verseny volt az országos diákolimpiai döntő. A regionális finálékból négy ESMTK-s ritmikus gimnasztikázó jutott be a nagy döntőbe. Valamennyi kategóriában 18-18 fiatal mérte össze tudását.

Ami az erzsébeti lányok teljesítményét illeti, ismét igazolták, hogy kiváló szakmai munka folyik a Zémann Erika vezette szakosztályban. A 2/B kategóriában Somhegyi Réka az összetettben és a labda versenyszámban ezüst-, a szabadgyakorlatban bronzérmet szerzett. A 3/B kategóriában Graffy Rebeka a karika versenyben győzött, a labda számban és az összetettben a második helyen végzett. A 4/B kategóriában Bodó Kitti 10. lett az összetettben, míg Huszák Anna a 7. helyen zárt, buzogánnyal az 5., kötéllel a 8. helyen végzett.  

A sikeres szezonzáró után következhet a jól megérdemelt pihenő. Az új idényre augusztusban kezdődik a felkészülés, amely során a szokásos erősítés mellett új elemeket, új koreográfiákat tanulnak meg a hölgyek, és sokan új szerekkel ismerkednek meg.
Augusztus első hétvégéjén rendezik meg Budapesten, a SYMA-csarnokban a ritmikus gimnasztika Világkupa-sorozat egyik versenyét. A közönség az Erzsébeti SMTK tornászait is láthatja majd, a lányok izgalmas bemutatóval készülnek a nagy eseményre.

Ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015