Ritmikus gimnasztika

Három arany, két bronz

2015-05-06 Nyomtatás

Törökbálinton, a Zimándy Ignác Általános Iskolában rendezett esztétikus gimnasztika versenyen nagyszerűen szerepeltek az Erzsébeti SMTK fiataljai.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az esztétikus gimnasztika kézi szerek nélkül űzött sportág, amely ötvözi a tánc, a balett és a ritmikus gimnasztika mozgásanyagát. A törökbálinti versenyen öt csapat képviselte az erzsébetieket. Három együttes az első helyen végzett, kettő pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az elit kategóriában a gyermekek között az ESMTK győzött, a csapatot Szabó Martina Dalma, Bodnár Lili, Bakos Kata, Halasi Klementina, Bodnár Fanni, Fazekas Réka, Lévay Lili, Gombkötő Ilona és Lévay Kamilla alkotta. A felnőttek mezőnyében szintén az erzsébetiek bizonyultak a legjobbnak, az együttesben Fazekas Regina, Bártfay Bettina, Szakács Evelin, Perlaki Zsanett, Kovács Eszter és Pusztai Enikő szerepelt.

A fesztivál kategóriában a kisgyermek korosztályban aranyérmes lett a Mentző Noémi, Králik Borbála, Takács Edina, Lapu Blanka, Garbancz Dorina, Dékán Dorina összeállítású csapat, míg a Tótik Anna, Bóna Rubina, Vörös Katalin, Faragó Fanni, Horváth Ivett, Koncz Réka, Plachy Alexandra, Rácz Eszter, Eiler Zita alkotta együttes bronzérmet szerzett. A serdülőknél szintén bronzérmes lett az ESMTK (Zai Flóra, Bálint Bianka, Lipóczki Eszter, Holbigh Patrícia, Häger Nikolett).

A csapatok felkészítésében oroszlánrészt vállalt Meszler Viktória balettmester, aki egyúttal a Vígszínház táncművésze is. A sikerekhez Ölvediné Nemes Zsuzsanna és Valuska Renáta is nagymértékben hozzájárult.

 

 

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015