Ritmikus gimnasztika

Erzsébeti Aranyanyu

2016-12-16 Nyomtatás

A nők megbecsülésének növelése érdekében alapított Richter Aranyanyu Díj egyik győztese 2016-ban, a pedagógus kategóriában Zémann Erika, az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztika szakorsztyálának vezetője, edzője lett.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. Ez a díj csak nőknek szól, és célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A Richter Aranyanyu Díjra négy kategóriában várták a jelöléseket: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, orvos, illetve szociális területen dolgozó.
A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.  A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. 

A 2016-os díjra Zémann Erikát, az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztika szakosztályának vezetőjét, edzőjét is jelölték. A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel, a sportági szakszövetség Életműdíjával és a Pesterzsébeti Sportjáért díjjal kitüntetett szakembert az idén a szülők pályáztatták. Nagyon sokan írták meg, hogyan kerültek kapcsolatba vele, és mikor, miben segített nekik.

A beérkezett mintegy hatszáz pályázat közül a zsűri választotta ki kategóriánként a négy „döntőst”, akikre szavazni lehetett a róluk készült kisfilm alapján. A pedagógus kategóriában a zsűri díját Zémann Erika kapta. Hitvallása minden edző számára követendő példa lehet: a versenysportban is csak motiválással és nem büntetéssel lehet igazán jó eredményeket elérni. 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015