Öttusa

Tudatos építkezés az öttusaszakosztályban

2014-12-09 Nyomtatás

Az öttusa hagyományosan magyar sikersportág. Pesterzsébeten viszont soha nem volt olyan klub, amelyben űzték.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Tavaly szeptemberben azonban elkezdődött valami az ESMTK-ban: a cél, hogy néhány éven belül önálló öttusa-szakosztály működjön az egyesület keretében.

Az első „kapavágás” 2013 őszén történt. A kerületi önkormányzat engedélyével létrejött egy megállapodás az erzsébeti óvodák vezetőivel, amelynek értelmében az iskolai kötelező úszásoktatás mellett délelőttönként megkezdődött a nagycsoportosok tanítása is az ESMTK által üzemeltetett Zodony utcai létesítményben Ennek az volt a célja, hogy a szülők visszahozzák a gyerekeket a délutáni fakultatív öttusaedzésekre.

Januárban került az ESMTK-hoz Hicsák Zsolt, a neves öttusaedző, aki trénerként és szakosztályvezetőként is dolgozik Erzsébeten.

– Szép lassan gyarapodunk, ma már tizenöten vannak azok a hat és tíz év közötti gyerekek, akik a pesterzsébeti öttusa alapját jelenthetik – mondta Hicsák Zsolt. – Vegyesen járnak hozzánk fiúk és lányok, őket a délelőtti úszásoktatásokról csábítottuk át a szakmai foglalkozásokra – ez egyébként régi szokás ebben a sportágban. Hétfőn, szerdán és pénteken tartjuk számukra az edzéseket, kedden és csütörtökön pedig a kezdőket várjuk. Szombatonként a futás szerepel a programban. A nyári napközis táborban szivacstöltényt kilövő játékpisztolyokkal már a lövészetet is gyakorolhatták a gyerekek.

A tervek szerint a 2015-ös esztendőben már kéttusaversenyeken állnak rajthoz az erzsébeti fiatalok, ezért tavasszal az ESMTK igazolt sportolói lesznek. Persze azokat sem küldik el, akik csak a mozgás kedvéért járnak az edzésekre, amelyek más jellegűek, mint az egyes sportágak tréningjei. A későbbiekben a lövészet és a vívás feltételrendszerét is szeretné megteremteni az egyesület.

M.S.  

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015