Öttusa

Sokan jöttek a nyári táborok után

2015-09-25 Nyomtatás

A Zodony utcai uszodában megrendezett, jól sikerült nyári sporttáboroknak köszönhetően bővült az Erzsébeti SMTK öttusa-szakosztályának létszáma. Hicsák Zsolt szakosztályvezető és edző boldogan mesélt a változásokról.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A nyáron több turnusban játszottak, sportoltak a gyerekek azokban a táborokban, amelyeknek a pesterzsébeti uszoda adott otthont. Hicsák Zsolt nem titkoltan reménykedett abban, hogy a kicsik közül többen is csatlakoznak majd az ESMTK öttusa-előkészítő csoportjához.

– Bejött, amiben bizakodtunk, szinte nincs olyan nap, hogy ne érdeklődne nálam egy-egy szülő a sportolási lehetőségekről – magyarázta a szakember. – Büszkén mondhatom, hogy híre ment a nálunk folyó munkának, szívesen hozzák ide az emberek a gyerekeiket. A szülők szerepe döntő minden sportoló gyermek esetében, különösen a kicsiknél, így nagyon fontos, hogy mellénk álljanak.

Az ESMTK-nál pallérozódók nagyobb része hat-hétéves, a többiek még óvodás korúak vagy 8-9 esztendősek. Utóbbiak számára reális cél, hogy 2016 tavaszán elinduljanak a korosztályos kéttusaversenyeken, amelyeken úszás és futás a program. Az alsó korhatár elvileg kilenc év, de Hicsák Zsolt úgy véli, ha jól felkészítik őket, azok is rajthoz állhatnak, akik ezt még nem érték el.

Az erzsébeti klubnál azt szeretnék, ha folyamatosan bővülne az öttusaszakosztály létszáma, és ennek érdekében a kerületi óvodákban, iskolákban toboroznának. Sokat segítenek ebben a már itt sportoló gyerekek szülei, akik nemcsak a szórólapokat viszik el szívesen az oktatási intézményekbe, hanem szóban is „reklámozzák” az ESMTK-t.   

ms
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015