Öttusa

Egyre többen készülnek öttusázónak

2015-06-26 Nyomtatás

A terveknek megfelelően halad az öttusaszakosztály felépítése az Erzsébeti SMTK-ban. Igaz, versenyeken még nem indulnak a piros-fehéreknél pallérozódók, de jövőre a legügyesebbek eljuthatnak erre a szintre.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A neves öttusaedző, Hicsák Zsolt közel másfél éve dolgozik szakosztályvezetőként és trénerként a klubban. Örömmel újságolta, hogy 2015 első felében tovább nőtt a magyar sikersportágra a Zodony utcában készülő gyerekek száma.

– Ma már csaknem huszonöt hat és tíz év közötti fiatal jár hozzánk – mondta. –

Remélem, az uszodában augusztus elejéig ötnapos turnusokban zajló sporttábor résztvevői közül is többen csatlakoznak az előkészítő csoportunkhoz.

A szakember elmondta, hogy mivel a legtöbben teljesen kezdők, időre van szükség, míg úszásban és futásban elérik azt a szintet, amelynek birtokában már elindulhatnak az öttusához vezető út első állomását jelentő kéttusaversenyeken. A következő lépés a lövészet lesz, majd 13-14 éves korban a vívással és a lovaglással is megismerkednek az ifjú pentatlonisták. Utóbbi egy másfél éves tanulási folyamat, amelynek végén képesítő vizsgát kell tenni, és ez jogosítja fel a fiatalt a versenyzésre. A lovagláshoz jó helyszín lehetne majd az uszodához közeli lovarda.

Az ősszel folytatódik a toborzás a pesterzsébeti óvodákban és általános iskolákban, hogy folyamatos legyen az utánpótlás.

– Az öttusa sokoldalúságával rendszerességre és kitartásra nevel, de semmivel sem igényel több munkát, mint például a kajak-kenu – magyarázta Hicsák Zsolt. – Aki vinni akarja valamire, az nem ijed meg az edzésektől egyik sportágban sem.

 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015