Labdarúgás

Tizenkét gól, kilenc pont

2016-09-19 Nyomtatás

Százszázalékosan szerepeltek az Erzsébeti SMTK utánpótlás labdarúgócsapatai a legutóbbi fordulóban. A srácok három mérkőzésen tucatnyi gólt szereztek és egyet sem kaptak.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A két idősebb korosztályban, az U19-es és az U17-es bajnokságban nem léptek pályára az erzsébetiek, mindkét együttes szabadnapos volt (a mezőny páratlan létszámú).

A Kovács P. – Lőrincz, Boros D. (Albert Á., 46.), Sikula, Verhoczki – Farkas T., Halácsi (Nagy D., 46.), Ködöböcz – Tóth D., Pataki, Pető összetételű U16-os csapat a Pestszentimre SK vendége volt. Az előző fordulóban nyolc gólt szerző Pataki Gergő ezúttal is remek formában futballozott. Már a 3. percben bevette a hazaiak kapuját, és a meccs végéig öt találatig jutott. A többi gólon Pető Dániel, Verhoczki László és Tóth Dávid osztozott (8-0).

– Az elmúlt héten két szerényebb képességű csapattal találtuk szemben magunkat, ahol elsősorban a saját játékunk gyakorlása, csiszolása volt a cél. Az igazi komoly mérkőzések most következnek, a hétvégén az Újpest ellen kell helytállnunk – mondta Nagy Dániel utánpótlás-szakágvezető.
Az U15-ös gárda a REAC Sportiskola együttesét fogadta a Zodony utcában. A Ghidán – Ács, Boros, Kolossváry, Várhalmi – Tibor T., Halácsi, Albert Á. – Szabó B. (Baranyai, 57.), Berényi R. (Sikula E., 75.), Szendrődi (Babály Z., 80.) összeállítású ESMTK nagy küzdelmet vívott a rákospalotaiakkal. Gól nélkül telt egy óra, amikor Tibor Tomajt kiállította a játékvezető. Három perccel később Berényi Rómeó megszerezte a vezetést, és a hátralévő szűk félórában meg is tartották előnyüket a piros-fehérek (1-0).
Az U14-esek szintén a REAC Sportiskolával csaptak össze. A Varga T. (Ződi, 35.) – Dávid, Ambrus, Tóth Sz. (Borka, 41.), Böjthe – Gaudi-Nagy, Bányai, Őz – Nagy P., Tóth K., Pozsonyi (Bugovics, 41.) összetételű csapat az első negyedóra végén került előnybe Pozsonyi Kristóf góljával. Ezután sokáig érintetlenek maradtak a hálók, majd a hajrához közeledve Nagy Péter növelte a különbséget, és a végén ismét ő talált be a palotaiak kapujába (3-0).
– A két REAC elleni mérkőzés pikantériája nem csupán az volt, hogy játszottam a rákospalotai egyesületben, hanem az U15-ösök és U14-esek edzője is egykori csapattársam. Külön öröm számomra, hogy egyik korosztály sem kapott gólt. Ki szeretném emelni Nagy Pétert, aki négy forduló után öt-, valamint Berényi Rómeót, aki hatgólos, utóbbi az U16-os csapatban is eredményes volt.
A hétvégén megkezdődött a Bozsik-fesztivál is, ahol az U9-es (Kádár Balázs, Novák Zalán, Likó Géza, Kozselka Balázs, Béres Norbert, Kovács Levente, Bazsó Tamás, Szabó János, Dzielszky Donát) és az U7-es (Angyal Adrián, Szabó Levente, Pintyi János) korosztály lépett pályára az Airnergy, a Merkapt Maraton SE, a Soroksár SC és a Puebla Focisuli ellen.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015