Labdarúgás

Teljes siker az utánpótlás rajtján

2016-08-30 Nyomtatás

Augusztus végén megkezdődött a küzdelem a labdarúgó utánpótlás-bajnokságokban. Az Erzsébeti SMTK fiataljai hét hétig keményen készültek a pontvadászatra, és az első forduló teljes sikert hozott számukra.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az ESMTK labdarúgó-utánpótlásában évek óta tervszerű munka folyik. Ennek jegyében igyekeznek olyan edzőkkel dolgozni, akik azonosulni tudnak a klubnál meghatározott szakmai koncepcióval.

– A rövid nyári szünetben több változás is történt a szakmai stábban – mondta Nagy Dániel, az Erzsébeti SMTK utánpótlás-szakágvezetője. – A különböző korosztályokkal a következő edzők dolgoznak: az óvodásokkal Kocsis Mihály, az U7-esekkel: Ferincz Pénzes Alexandra, az U8-9-esekkel Zöld Péter, az U10-11-esekkel Schrötter László, az U12-13-as csapattal Mlecsenkov Mátyás, az U14-esekkel Halászi Kinga, az U15-ösökkel Halászi Dániel, a U16-osokal Fogarassy László, az U17-esekkel Németh Zoltán, az U19-esekkel Kalvach József, az ő asszisztense Katona Roland, a kapusedző Nagy Endre, a koordinációs edző pedig Babály László.
A 2016–17-es bajnokságok első fordulójában százszázalékosan szerepeltek az ESMTK csapatai. Az U17-esek a Zodony utcában játszottak a Pénzügyőrrel. A Szűcs Krisztián – Gógán Dániel (Lőrincz Gergely, 87.), Himonakis Dániel, Szász Bence, Szabó Nándor – Zai Kristóf, Tóth Dávid, Kiss Gyula – Sápi Dániel (Szabó György, 79.), Gombkötő Árpád, Takács Tamás (Pataki Gergő, 87.) összeállítású erzsébeti csapat Tóth Dávid két találatával szűk félóra alatt előnybe került. A vendégek nem sokkal később szépítettek, majd a második félidő közepén Gömbkötő Árpád visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrában Szabó György tette fölényessé a piros-fehérek sikerét (4-1).

Az U15-ös gárda Monoron vívott gólzáporos meccset. A Ghidán Gellért – Kolossváry András, Ács Krisztián, Lőrincz Dominik, Várhalmi András (Baranyai Márk, 75.) – Tibor Tamás, Albert Ádám, Boros Dániel – Berényi Rómeó, Halácsi Mirkó, Szendrődi Patrik (Szabó Bálint, 70.) összetételű együttes kétgólos hátrányból fordított. Az első játékrész végéhez közeledve még Berényi Rómeó szépítő góljának örültek az erzsébetiek, ám a folytatásban ismét a monoriak találtak a hálóba. Aztán húsz perc alatt háromszor is megzörgették a piros-fehérek a házigazdák hálóját. Előbb Boros Dániel szerzett gólt, majd Berényi duplájával az ESMTK-é lett a három pont. Az erzsébetiek 17-ese mesterhármasával oroszlánrészt vállalt a sikeres bajnoki rajtban (4-3).

Az U14-esek is fordulatos mérkőzésen diadalmaskodtak Monoron. A Molnár Ádám – Ambrus Ádám, Tóth Krisztián, Bugovics Ádám (Dávid Balázs, 65.), Varga Tibor (Kocsis Bars, 40.) – Gaudi-Nagy Nándor, Őz Zalán, Valentyik Dominik – Nagy Péter, Ződi Mátyás (Böjthe Brúnó, 57.), Borka Krisztián (Bányai Roland, 40.) összeállításban játszó csapat hamar hátrányba került, de Nagy Péter még az első félidőben egyenlített, majd a fordulás után a vezetést is megszerezte. Valentyik Dominik góljával már kettő volt az erzsébetiek előnye, ám a hazaiak ismét szorossá tették az állást (3-2).

Az U19-es gárda szerdán 18 órakor játssza le első bajnoki mérkőzését a Pénzügyőr ellen a Zodony utcában.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015