Labdarúgás

Születésnapi győzelem Putnokon

2016-09-03 Nyomtatás

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 5. fordulójában a még veretlen Putnokhoz látogatott az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek jó játékkal és megérdemelt győzelemmel örvendeztették meg a 44. születésnapját ünneplő edzőjüket, Turi Zoltánt.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Mindkét csapat gólra törően kezdte a mérkőzést a Várady Béla Sportközpont jó talajú pályáján. Az erzsébeti próbálkozások veszélyesebbek voltak, az első ESMTK-szögletnél Hegedűs Edvin fejelt a léc fölé. A félidő közepén egy lepattanó labdát Boda József jó huszonöt méterről, kapásból a jobb felső sarok felé lőtt, a putnoki kapus azonban hatalmas bravúrral, ujjheggyel szögletre tolta. Néhány perccel később Boda cselezett jobbról befelé, az egyik hazai védő ütemtelen becsúszással próbálta szerelni, de a lábát találta el. A büntetőt a sértett végezte el, és bár a PFC kapusa érezte az irányt, a jól helyezett lövést nem tudta hárítani. A szünet előtt Hegedűs tíz méteres löketét védte szépen a Putnok hálóőre.

Alig kezdődött el a második játékrész, amikor növelte előnyét az ESMTK. Lázár Benjamin adta középre a labdát, és a jókor érkező Bukovec Jasmin tíz méterről a hálóba fejelt. A hazaiak beleerősítettek, sok volt a párharc, az ütközés, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a jól védekező erzsébetiek ellen. Bonica Sebastian szép mozdulattal védett egy putnoki szabadrúgást, de a 74. percben már ő sem tudott hárítani, egy felívelés után fejes góllal szépítettek a vendéglátók. Az utolsó negyedórában is nagy küzdelem folyt a pályán. A hajrában előbb a PFC középső védője buktatta Németh Zoltánt, majd rátaposott a földön fekvő erzsébetire, amiért piros lapot kapott, a hosszabbításban pedig Bányai Jánost egy rossz ütemű becsúszás miatt állította ki – kissé szigorúan – a meccset egyébként jól vezető bíró.

– Köszönöm a fiúknak ezt a szép születésnapi ajándékot – mondta boldogan a lefújás után Turi Zoltán. – Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, több helyzetünk is volt. Tudtuk, hogy a szünet után ránk fog jönni a Putnok, ezért azt kértem a csapattól, ellenakciókból próbáljunk meg újabb gólt lőni. Szerencsére hamar kettő lett a különbség, és bár egy figyelmetlenséget kihasználva szorossá tették az állást a hazaiak, teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot.    

Az Erzsébeti SMTK legközelebb szeptember 11-én, vasárnap 16.30-kor lép pályára az Ady Endre úti stadionban a Jászberény ellen.

 

Putnok FC–Erzsébeti SMTK 1-2 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Madarász, Tóbiás – Boda, Turi D., Németh Z., Bányai – Hegedűs, Bukovec (Ruff, 66.)

G.: Boda (35., 11-esből), Bukovec (47.)

Kiállítva: Bányai (92.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015