Labdarúgás

Száz százalék!

2016-10-19 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK valamennyi nagypályás utánpótláscsapata győzelemmel zárta a legutóbbi fordulót. Mindegyik gárda kitett magáért, és huszonhét szerzett gól mellett csupán ötöt kaptak a piros-fehérek.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-esek a Szent István SE vendégei voltak az Építők-sporttelepen. A hazaiak fél órán át tartották magukat, majd ezután két perc alatt Szabó Norbert és Viza Krisztián révén kétgólos előnyt szereztek az erzsébetiek. A szünet után ismét Viza talált a hálóba, majd a félidő közepén szépített a Szent István SE, de rövidesen érkezett Palánkai Soma gólja, és magabiztosan nyert az ESMTK (4-1).

Az U17-esek zsinórban hetedik győzelmükre készültek, és ebben nem tudta őket megakadályozni a Szent István SE. Még negyedóra sem telt a mérkőzésből, amikor Sápi Dániel bevette a hazaiak kapuját. Az első játékrész utolsó harmadában előbb Himonakis Dániel, majd ismét Sápi zörgette meg a hálót. A fordulást követően sem változott a meccs képe, azt történt a pályán, amit a piros-fehérek akartak. Gombkötő Árpád találata után a hajrához közeledve született meg az újabb erzsébeti gól Tóth Dávid révén, majd Himonakis tette fel a koronát a csapat aznapi teljesítményére (6-0).

– Nagy öröm számunkra, hogy idegenben mind a két ificsapatunk győzni tudott – mondta Nagy Dániel utánpótlás-szakágvezető. – Ezzel a rendkívül jól futballozó U19-es együttesünk megkezdheti a felzárkózást, míg az U17-esek folytatták a menetelésüket. Remélem, a következő fordulóra a sok sérült és beteg is felépül.

Az U16-os csapat a közvetlenül mögötte helyet foglaló Testvériséget fogadta a Zodony utcában. Pataki Gergő már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést, Tóth Dávid és a szünet előtt Halácsi Fülöp vette be a vendégek kapuját. A második félidőben kissé lankadt az erzsébetiek figyelme, és két perc alatt szorossá tették a meccset a rákospalotaiak. Még mielőtt elhitték volna, hogy van esélyük a pontszerzésre, Pataki gyorsan betalált a hálóba. Nem sokkal a lefújás előtt újra az ESMTK 17-ese volt eredményes (5-2). Pataki Gergő eddig 37 (!) gólt szerzett, és toronymagasan vezeti a csoportban a mesterlövészek rangsorát.

– Az első félidőben nagyon jó játékot mutatott csapatunk, de a szünet után jött a „magyaros” hozzáállás, a fiúk elhitték, hogy megnyerték a mérkőzést, amit az ellenfél majdnem meg is bosszult – mondta szigorúan Nagy Dániel. –  Szerencsére a gyerekek felébredtek, és végül magabiztos győzelmet arattak.

Az U15-ös gárda szintén hazai pályán játszott, és feledtetni tudta a múlt heti fiaskót. A sereghajtó Mészöly Focisuli több mint félórán át őrizte a döntetlent, de aztán Berényi Rómeó megtörte a rivális ellenállását. Az erzsébeti csatár a második félidő elején három perc alatt triplázott, később pedig Tibor Tomaj, Albert Ádám és Szendrődi Patrik is gólt szerzett. Az ötödik találat után a vendégek örülhettek a szépítésnek, de a vége így is kiütés lett (7-1).

Az U14-esek jól kezdték a mérkőzést, Pozsonyi Kristóf és Őz Zalán találatával hamar kétgólos előnyt harcoltak ki a Mészöly Focisuli ellen. Váratlanul szépített az ellenfél, és csak a szünet előtt szerezte meg Valentyik Dominik a harmadik erzsébeti gólt. A fordulást követően sokáig nem változott az eredmény, majd az utolsó negyedórában Őz és Kocsis Bars zörgette meg a Mészöly hálóját (5-1). 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015