Labdarúgás

Sima győzelem Újpesten

2017-04-02 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK megismételte a Ferencváros néhány héttel ezelőtti teljesítményét: győzött Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban. Persze, volt némi különbség, a piros-fehérek az NB III Keleti csoportjában verték meg magabiztosan a lila-fehérek második csapatát.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az ESMTK vezetőedzője, Turi Zoltán nem volt irigylésre méltó helyzetben az újpesti mérkőzés előtti héten, betegségek, sérülések sújtották csapatát. Denis Brkis ugyan játszott az előző fordulóban, de kedden rúgást kapott a lábára, míg Mohácsik Gábor egy héttel korábban sérült meg, és egyikük sem volt bevethető állapotban. Lázár Benjamin azonban visszatért, és a kezdő tizenegyben kapott helyet.

A nehézségek ellenére erzsébeti helyzettel, majd góllal indult a találkozó. Az 1. percben Horváth Richárd passzolt Lázár Benjáminhoz, de ő rosszul vette át a labdát, és nem lett gól a lehetőségből. Nem sokkal később ismét Horváth R. volt az előkészítő, ezúttal Horváth Levente elé tálalt, aki a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről, a kapus mellett a jobb sarokba lőtt. A folytatásban is fölényben futballoztak a piros-fehérekoHH, átlövések, szögletek is jelezték mindezt. A szünet előtt egy jobb oldali támadás végén Murinai Barnabás öt méterről vette be az Újpest kapuját.

A fordulás után sem változott a játék képe, viszont egyre jobban leült a mérkőzés. Aztán az utolsó húsz perchez közeledve a hazaiak találtak egy gólt, és ez kicsit felrázta az erzsébetieket. Előbb Lázár Benjamin vezette rá a labdát az ÚFC kapusára, de lövése a felső lécen csattant, majd a lefújást megelőzően Horváth Richárd tizenhét méterről, félmagasan kilőtte a bal sarkot.

– Nem játszottunk jól, de így is biztosan győztünk, és ma ez volt a lényeg – mondta Turi Zoltán. – Kilenc meccs van hátra, minden pontnak óriási a jelentősége.

A 14. helyezett ESMTK legközelebb április 9-én, vasárnap 16.30-kor lép pályára, az Ady Endre úton a három ponttal és négy hellyel jobban álló STC Salgótarján lesz az ellenfél.

 

Újpest FC II–Erzsébeti SMTK 1-3 (0-2)

ESMTK: Bonica – Madarász, Turi D., Markovics, Tóbiás – Lázár, Kozma, Bányai, Murinai – Horváth R., Horváth L. (Németh Z., 78.)

G. Horváth l. (5.), Murinai (45.), Horváth R. (89.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015