Labdarúgás

Sárba ragadt pontok Nyírbátorban

2016-11-13 Nyomtatás

Irreális körülmények között, esőben, hideg szélben játszott az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata Nyírbátorban az NYFC ellen. A sárdagasztásból a hazaiak jöttek ki jobban, egyik helyzetüket gólra váltották, és otthon tartották a három pontot.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában az időjárás jelentette a legnagyobb ellenfelet a csapatok számára. Nem volt ez másképp a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban sem, ahol az ESMTK vendégeskedett.

A sáros talajon nem alakult ki élvezetes játék. A mezőnyben egyenrangú felek küzdöttek egymással és a körülményekkel. Bár a tiszta pirosban futballozó erzsébetiek nem játszottak rosszul, a hazaiak valamivel veszélyesebbek voltak.

A második félidő elején már örültek a nézők, mert a narancssárga-feketében játszó nyírbátoriak egyik csatára elgurította a labdát a kilépő Bonica Sebastian mellett, de az elakadt a gólvonal előtt a sárban. Hasonló szituációból született meg a 64. percben az első, és mint később kiderült, az egyetlen találat. A kapus mellett elgurított labda ismét megállt a sáros talajon, de ezúttal az NYFC egyik játékosa érte el előbb, és a hálóba lőtte. Szűk negyedórával később növelhette volna előnyét a Nyírbátor, miután a kiugró támadót Privigyei Ádám szabálytalanul szerelte a tizenhatoson belül. Védőnk piros lapot, a hazai gárda büntetőt kapott. A tizenegyest a kapu jobb sarka felé lőtte a hazaiak gólszerzője, de a labdát Bonica gyors vetődéssel megfogta.

Turi Zoltán, az erzsébetiek vezetőedzője a helyi médiában azért bosszankodott, mert a játékra alkalmatlan pályán a jól sikerült első félidő után a folytatás nem úgy alakult, ahogy eltervezték, a hazaiak szereztek gólt.  

Az ESMTK legközelebb november 20-án, vasárnap 13 órakor lép pályára az Ady Endre úton, a piros-fehérek a Rákospalotai EAC együttesét fogadják.

 

Nyírbátori FC–Erzsébeti SMTK 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Mátyás, Tóbiás – Lázár, Turi D., Bányai – Murinai, Németh Z. (Hegedűs, 57.), Bukovec

Kiállítva: Privigyei (78.)

 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015