Labdarúgás

Rajtra kész az NB III

2017-08-11 Nyomtatás

Bő két hónap szünet után ismét bajnoki pontokért küzdenek a csapatok a labdarúgó NB III-ban. Az Erzsébeti SMTK vasárnap hazai pályán kezdi meg a sorozatot, ellenfele a Diósgyőr II lesz.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Június elején győzelemmel zárta az előző évadot az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. A piros-fehéreknél nagy volt a jövés-menés a nyári szünetben, hat játékos távozott, helyettük kilencen érkeztek az Ady Endre útra. Korábban már beszámoltunk az új fiúkról, csupán az utolsónak Erzsébetre szerződött Pölöskei Péterről nem ejtettünk szót. A 26. születésnapját szeptemberben ünneplő középpályás a Középcsoportos Dunaújvárosból jött csapatunkhoz, azelőtt néhány mérkőzést játszott az NB II-ben is.

Az első meccsét otthon játssza az új bajnokságban az ESMTK. Tavaly nem sikerült a rajt, a vendég MTK II sima győzelmet aratott Pesterzsébeten. Ezúttal a Diósgyőr II látogat az Ady Endre útra, amellyel hazai pályán 0-0-s döntetlent játszottak a mieink augusztus végén. Reméljük, a borsodiak most sem szereznek gólt, viszont az erzsébetiek beveszik riválisuk kapuját.

S hogy mi várható a 2017–18-as évadban? Erre még Turi Zoltán vezetőedző sem tudna választ adni. A csapat kerete újra jelentősen átalakult, első ránézésre egyértelműen erősödött az ESMTK. Nem tudni viszont, hogy a vetélytársak miként változtak, különösen igaz ez a csoportban új csapatokra. Egy biztos: jövőre nyugodtabban szeretnék figyelni az utolsó fordulókat Erzsébeten, mint az idén.

Aki nem tud várni vasárnapig, az már szombaton délután megnézhet egy harmadosztályú bajnoki mérkőzést az Ady Endre úton. Technikai okok miatt – saját pályája egyelőre nem felel meg az MLSZ előírásainak – Erzsébeten játssza első bajnokiját a Nyugati csoportban szereplő Pénzügyőr együttese. A zöld-fehérek 17.30-kor fogadják az újonc Pápai Perutz FC-t.

Vasárnap pedig már jön a „Liza”!

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015