Labdarúgás

Pontot ért a nagy hajrá

2017-05-22 Nyomtatás

Kétgólos hátrányból állt fel és egyenlített az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata hazai pályán a Nyírbátor ellen. A piros-fehérek nagy akarással futballozva a hosszabbításban mentettek pontot.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébetiek már a kezdés előtt cserére kényszerültek, Madarász Bence a bemelegítésnél rosszul lett – szerencsére nincs komoly baja. Az előző fordulóban a lábát fájlaló Mohácsik Gábor ismét a kezdőben kapott helyet. Az Ady Endre útra a télen érkezett Denis Brkictől mentális problémák miatt megvált a klub.

A mérkőzés némi csúszással kezdődött, mert a nyírségiek az M3-as autópályán történt baleset miatt későn érkeztek meg Pesterzsébetre. Idegesen, görcsösen futballoztak a mieink, érződött rajtuk a nagy tét okozta feszültség. Az első negyedórában előbb Bonica Sebastian védett bravúrral egy ziccerben, majd a Turi Dániel indításával kapura törő Boda József fejelt centikkel a kapu mellé. Továbbra is kapkodó volt az erzsébetiek játéka, és az első félidő végén Markovics Bence rossz ütemű szerelési kísérlete után büntetőt rúghattak a vendégek, amivel megszerezték a vezetést.

A szünetben próbálta megnyugtatni játékosai Turi Zoltán vezetőedző, és Horváth Richárd személyében még egy támadót küldött a pályára. A több NB II-es múlttal rendelkező játékost bevető Nyírbátor őrizte előnyét a sok technikai hibával játszó erzsébetiekkel szemben. Turi Dániel combsérülése kiújulni látszott, ezért le kellett cserélni. Húsz perccel a vége előtt egy kapu előtti kavarodásnál rendre a vendégekhez pattant a labda, és az egyik kísérletük utat talált az ESMTK kapujába.

Az erzsébetiek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, ám egy kontrából ismét a nyírségiek szerezhettek volna gólt, Bonica azonban hárított. A hajrá kezdetén egy jobb oldali beadás után az ESMTK támadóját megelőzni akaró nyírbátori védő a saját kapujába lőtte a labdát. Fokozta a nyomást az erzsébeti csapat, és a hosszabbításban meghozta az eredményt a nagy akarás. Horváth Richárd indította Horváth Leventét, aki két pattanás után, 14 méterről a léc alá vágta a labdát.

– Túlságosan is nyerni akartunk, és ezért görcsösen, sok hibával játszottunk – mondta Turi Zoltán. – Amit viszont a kétgólos hátrány után mutatott a csapat, azért minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, becsülettel küzdöttek, és ennek meg is lett a jutalma. Remélem, a következő mérkőzésen, Rákospalotán három pontot ér majd az akarásunk.

Az ESMTK legközelebb május 27-én, szombaton 18 órakor lép pályára a REAC ellen a Budai II László Stadionban.

 

Erzsébeti SMTK–Nyírbátori FC 2-2 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Turi D. (Németh Z., 58.), Mohácsik (Horváth R., 46.), Kozma – Boda, Horváth L.

G.: Bagi (öngól, 82.), Horváth L. (94.)

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015