Labdarúgás

Pontot ért a nagy akarás

2016-09-11 Nyomtatás

Izgalmas mérkőzést vívott az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III Keleti csoportjában a Jászberénnyel. Jó első félidei játékkal vezettek a szünetben a piros-fehérek, majd két védelmi hibát kihasználva fordítottak a vendégek, de a végén sikerült egyenlíteni, így döntetlennel zárult az összecsapás.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Turi Zoltán vezetőedzőnek főhetett a feje a csapathirdetéskor, ugyanis két alapembere nélkül kellett pályára lépnie az ESMTK-nak a több volt NB II-es játékost is bevető Jászberény ellen. Az előző fordulóban kiállított Bányai Róbertet három(!) meccsre tiltották el, Mátyás Kristóf betegség után a héten kezdett újra edzeni, de vállalta a játékot, csak úgy, mint a hőemelkedésre panaszkodó Privigyei Ádám, a napok óta magas lázzal küzdő Turi Dániel viszont nem játszhatott.

Az első negyedóra enyhe jászsági mezőnyfölénnyel telt el, majd az első valamirevaló erzsébeti támadás kis híján góllal végződött. Boda József indította a felezővonal tájékáról a jobbösszekötő helyén kiugró Németh Zoltánt, aki a kilépő kapus előtt laposan ellőtte a labdát, amely centikkel ment el jobb kapufa mellett. A 33. percben Bukovec Jasmin kapott jó labdát a bal oldalon, kapura tört, és lövése alig ment mellé. Az ellentámadás végén egy jászberényi szöglet után Bonica Sebastian védett szépen egy fejest. Nem sokkal ezután megszületett az erzsébetiek vezető gólja. Bodát buktatták a jobbösszekötő helyén, a kaputól 22-23 méterre, és a szabadrúgást Bukovec nagyszerűen csavarta a bal felső sarokba.

A szünetben Turi Zoltán megbeszélte a játékosokkal, hogy mire figyeljenek, hogyan futballozzanak a második félidőben, ám mindez pillanatok alatt összeomlott. Előbb egy nagy védelmi hiba után Bonica bravúrral védett, a beívelt szögletnél azonban zavartalanul fejelhetett az NB I-es múlttal is rendelkező Hevesi-Tóth, és a labda a bal sarokban kötött ki. A váratlan egyenlítés megzavarta a tiszta pirosban játszó erzsébetieket, és ekkor egyértelműen a jászságiak irányították a mérkőzést. A 62. percben hosszú időn át adogattak a berényiek az ESMTK 16-osa előtt, senki nem avatkozott közbe, végül a 47 élvonalbeli meccsen szerepelt Bojtor 18-19 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát.

Fordult a kocka, Turi Zoltán pedig két cserével és szerkezeti változtatással próbált meg segíteni a csapatnak. A hazaiak hajtottak becsülettel, de nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. A meccs végén aztán Boda játszotta magát tisztára a bal oldalon, befelé húzott, majd középre ívelt, és az üresen érkező Bukovec lehajolva, öt méterről a bal alsó sarokba fejelt. A középkezdést követően egy újabb jászberényi szöglet okozott majdnem ismét nagy bajt, de ezúttal a felső lécen csattant a labda. A lefújás után szóváltás alakult ki a két csapat néhány labdarúgója között, amelynek végén Bonicát a játékvezető kiállította.     

– Felemás érzéseim vannak – mondta Turi Zoltán. – A meccset megelőző nehézségek ellenére jól küzdött a csapat, és megérdemelten szerzett pontot a jelentős anyagi ráfordítással a feljutást megcélzó Jászberény ellen. Ugyanakkor egy egészen jó első félidő után a második játékrész elején bő negyedóra alatt mindent elrontottunk, sok hibával futballoztunk. Aztán rendeztük sorainkat, és cserékkel igyekeztem frissíteni, illetve hajrában már két belső támadóval játszottunk. Az akarás eredménye volt az egyenlítés, amiért dicséret jár a fiúknak.

Az ESMTK legközelebb szeptember 17-én, szombaton 16 órakor Tiszaújvárosban lép pályára a tabella második helyén álló hazai gárda ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Jászberényi FC 2-2 (1-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Mátyás, Tóbiás – Madarász, Kozma (Ruff, 76.), Boda – Németh Z. (Murinai, 70.), Bukovec, Hegedűs.

G.: Bukovec (36., 89.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015