Labdarúgás

Pontosan jöttek haza Debrecenből

2017-02-27 Nyomtatás

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának második tavaszi fordulójában a DVSC-DEAC II vendége volt az Erzsébeti SMTK. A két piros-fehér csapat összecsapásán a hazaiak szereztek vezetést, a „Liza” tizenegyesből egyenlített, és egy pontot elhozott a Hajdúság fővárosából.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Debrecen-Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpontjában műfüves pályán, szeles időben feszült egymásnak a két csapat. A játéktér borítása más volt, mint, amihez az erzsébetiek a Zodony utcában hozzászoktak.

Az első félidőben az ESMTK pontatlanul játszott, nemigen találta a meccs ritmusát a hangulattalan környezetben. Még egyenlő állásnál három erzsébeti játékos vitte a labdát egy debrecenivel szemben, de nem tudták érvényesíteni a létszámfölényt. A hazaiak egy szöglet után bekotorták a labdát a tiszta fehérben játszó ESMTK kapujába. Egyenlíthettünk volna, de Lázár Benjamin passzából Murinai Barnabás 12 méterről a léc fölé lőtt.    

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző megbeszélte játékosaival, mit csináljanak és mit ne, és ennek szemmel látható eredménye lett. Uralta a mérkőzést az ESMTK, támadói többször is a debreceni védelem mögé kerültek, de a rossz utolsó passzok miatt nem esett gól. Aztán a játékrész közepén Horváth Richárdot rossz ütemben próbálta szerelni a 16-oson belül az egyik hazai védő, a büntetőt Bonica Sebastian kapustársát becsapva higgadtan a kapu közepébe lőtte. A 92. percben megnyerhették volna a meccset az erzsébetiek, de Lázár jobb oldali beadását Denis Brkic három(!) méterről nem tudta a hálóba lőni.

– A kezdés előtt aláírtuk volna a döntetlent, de a hosszabbításban meccslabdánk volt – mondta kissé bosszúsan Turi Zoltán. – Négy komoly lehetőségünk volt, ám ebből csak egy gólt szereztünk, a Debrecennek viszont egyetlen nagy helyzete sem volt. Remélem, a következő fordulóban kihasználjuk a lehetőségeinket, és három pontot szerzünk a diósgyőri matinén.

Az ESMTK legközelebb március 5-én, vasárnap 11 órakor Diósgyőrben lép pályára a DVTK II ellen.

DVSC-DEAC II–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Lázár, Turi D., Bányai, Murinai (Brkic, 63.) – Mohácsik (Kozma,63.) – Németh Z. (Horváth R., 46.)

G.: Bonica (67., 11-esből)   

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015