Labdarúgás

Pataki-show Csepelen

2016-11-09 Nyomtatás

Felemásan szerepeltek az Erzsébeti SMTK nagypályás utánpótláscsapatai az első novemberi fordulóban. A három idősebb korosztály mérlege két győzelem és egy döntetlen, míg a fiatalabbak nem szereztek pontot. Az U16-os együttes támadója, Pataki Gergő kilenc (!) gólt szerzett.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-esek a kilenc hellyel előrébb álló Jászberényt fogadták a Zodony utcában. A Kántor – Dénes, Novakov, Viza, Ozsvári – Harsányi (Szabó N., 46.), Takács K., Daruka – Szabó M., Ignácz (Kemény, 46.), Palánkai (Budai, 56.) összetételű együttes kétszer is hátrányba került, ám Viza Krisztián mindkétszer egyenlített tizenegyesből. A hajrában aztán kevés hiányzott az erzsébeti győzelemhez. A 80. percben egy szép akció végén Szabó Norbert passzát Daruka Dominik lőtte a hálóba. A védekezésbe azonban becsúszott egy hiba, így a jászságiak elvittek egy pontot (3-3).

A csoportjában listavezető U17-es csapat sorozatban tízedik győzelmére és ezzel százszázalékos mérlegének megőrzésére készült a második jászberényiek ellen. A Szűcs K. – Gogán, Kiss Gy., Himonakis, Szász – Zai, Gombkötő, Szabó N. – Sápi (Szentjóby, 85.), Dolezsál, Majtényi alkotta gárda az első félidőben a vártnál kevesebb veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, amely jóval több gondot okozott az erzsébetieknek. Ennek ellenére a 20. percben Szabó Nándor révén az ESMTK szerzett gólt. A szünet után nagy fölényben játszottak a hazaiak, de újabb találatot már sikerült elérniük (1-0).

Az U16-os együttes a két ponttal mögötte álló Csepel FC-hez látogatott. A 12. és a 14. perc között Pataki Gergő két és Pető Dániel egy találatával háromgólos előnyt szerzett az Olasz – Boros (Lőrincz, 46.), Farkas T., Sikula Á., Tibor (Nagy D., 46.) – Albert (Berényi, 46.), Halácsi (Tóth D., 46.)), Ködöböcz – Abonyi, Pataki, Pető felállású ESMTK a tartalékos házigazdákkal szemben. Az első félóra végén Abonyi Krisztián és ismét Pető vette be a csepeliek kapuját, majd két Pataki-gól zárta le a félidőt. A fordulást követően előbb szépített a Csepel, ezután pedig folytatódott a Pataki-show: az erzsébetiek gólzsákja zsinórban ötször zörgette meg a hazaiak hálóját, és ezzel már 53 találatnál jár a szezonban. A végén még a szigetiek szereztek egy gólt, de így is kiütéses győzelemmel zárult a csepeli kirándulás. (12-2).

Az U15-ös gárda a nála három ponttal jobban álló Goldball ’94 FC-hez látogatott a Könyves Kálmán körútra. Rosszul kezdődött a mérkőzés a Ghidán – Kolossváry, Boros, Lőrincz, Ács (Baranyai, 71.) – Halácsi, Albert, Tibor (Sikula E., 66.) – Szendrődi, Berényi, Szabó B. (Babály, 41.) összetételű ESMTK számára, még negyedóra sem telt, és már két góllal vezettek a hazaiak. A szépítés a 70. percben jött össze, Berényi Rómeó talált a kapuba. Egyenlíteni azonban már nem tudtak a piros-fehérek (1-2).

Az U14-es csapat a Bányai (Dávid, 46.) – Ambrus, Tóth Sz. (Böjthe, 55.), Bugovics, Őz – Nagy P., Varga T. (Borka, 55.), Tóth K. – Ződi, Valentyik (Kocsis B., 16.), Pozsonyi összeállításban vette fel a harcot a dobogón helyet foglaló Goldball ellen. Már a 6. percben előnybe kerültek a hazaiak, és a szünetig még háromszor vették be az erzsébetiek kapuját. A fordulás tovább robogott a Goldball, Pozsonyi Kristóf találata a 74. percben hétgólos hátránynál született, és a végén annak örülhettünk, hogy tíz alatt megúszták a fiúk (1-9).


MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015