Labdarúgás

Nem sikerült a bravúr

2017-06-18 Nyomtatás

A labdarúgó utánpótlás-bajnokságokban a szezonzárás után az osztályozókra került sor. Az U17-eseknél a harmadosztály egyik bajnoka az Erzsébeti SMTK lett, és a II. osztályba való feljutásért a Somos SE-vel csapott össze.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az első mérkőzést a Közép B csoport győztesének otthonában, a pesterzsébeti Zodony utcában játszották. A piros-fehérek nagy reményekkel várták az összecsapást, de a vendég salgótarjániak ziccerüket kihasználva megszerezték a vezetést. A szünet után nagy erőket mozgósított az ESMTK, egyszer a felső léc mentette meg a Somos SE-t. Aztán a félidő közepén végre sikerült az egyenlítés, de a további támadások nem hoztak újabb erzsébeti gólt, több helyzetet is kihagytak a piros-fehérek. A tarjániak gólkirálya viszont még kétszer betalált, így mesterhármasával csapata 3-1-re megnyerte a meccset.

A Szojka Ferenc Stadionban megrendezett visszavágón így nem maradt más választása Németh Zoltán együttesének, mint a rohamozás. Egy szöglet utáni fejessel a 9. percben mégis a hazaiak voltak eredményesek, tovább növelve ezzel előnyüket. A szünet előtt aztán sikerrel jártak a piros-fehérek, Majtényi Milán talált a hálóba, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A fordulást követően még nagyobb elánnal támadtak az erzsébetiek, és Dolezsál Richárd az 53. percben megszerezte a vezetést. Lendületben maradtak a mieink, és a 68. percben Szentjóbi Krisztián góljával egyenlő lett az összesített állás. Mivel többször már nem került be a labda egyik kapuba sem, jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban felváltva alakítottak helyzetet a felek, aztán a 110. percben eldőlt a mérkőzés és a feljutás sorsa. A salgótarjániak gólzsákja egy szép lövéssel már negyedik találatát szerezte az osztályozón, porrá zúzva ezzel az erzsébetiek reményeit. A fiúk nem adták fel, tovább próbálkoztak, és az utolsó percekben szükség volt a hazai kapus bravúrjára is, hogy megússza újabb gól nélkül a meccset a Somos SE, amely végül 5-4-es összesítéssel jutott tovább. A lefújás után a hazaiak edzője dicsérte az erzsébetieket, akik nagy hátrányból álltak fel, de aztán elmaradt a bravúr.

A tarjániak az Újpesttel csapnak össze feljutásért.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015