Labdarúgás

Nem a jobb csapat nyert

2017-03-05 Nyomtatás

Március első vasárnapján a Diósgyőri VTK II vendége volt az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata a Miskolctól 23 km-re lévő Múcsonyban, a Sajóvölgye Sportcentrumban. A meccsen szinte végig jobban játszottak a mieink, mégis pont nélkül jöttek haza Borsodból.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A délelőtt 11 órakor kezdődő mérkőzésre már fél 6-kor (!) elindult az ESMTK. Az NB III-hoz méltatlan körülmények fogadták csapatunkat Múcsonyban, ahol egy konténerben alakították ki az öltözőt. A játéktér talajára azonban nem lehetett panasz.

Az első tíz perc után magukhoz ragadták a kezdeményezést az erzsébetiek, és ők irányították a mérkőzést. Negyedóra elteltével előnybe kerülhetett volna az ESMTK, amikor egy beadásnál az egyik hazai védő a feje felett lévő kezével ütött bele a labdába, de az egyértelmű tizenegyest nem adta meg a játékvezető. Tíz perccel később Horváth Richárd lépett ki középen, 25 méterre a kaputól csúnyán felrúgták, de piros helyett csak sárga lapot mutatott fel a vétkesnek a bíró. Néhány perc múlva a kapufa mentette meg a diósgyőrieket a góltól: Denis Brkic lövése a felső lécről vágódott vissza. Nem sokkal később egy szöglet után Mohácsik Gábor fejelt centikkel a kapu mellé.

A második félidőben is nagy fölényben játszott az ESMTK, de egy védelmi megingás miatt mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést az 56. percben egy szöglet után. Privigyei Ádám fejesét hatalmas bravúrral védte a DVTK kapusa, majd Németh Zoltán hagyott ki óriási helyzetet. Hiába nyomott az ESMTK, nem sikerült bepréselnie a labdát a diósgyőriek kapujába.

– Rendkívül bosszantó, hogy egy olyan meccsen maradtunk pont nélkül, amelyet a játék és a helyzetek alapján simán meg kellett volna nyernünk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Egyébként nem értem, hogyan lehet felnőtt bajnoki meccset rendezni délelőtt tizenegy órakor az NB III-ban, hajnalban keltünk, majd kétszáz kilométert utaztunk. Egyetlen figyelmetlenségünket kihasználta a DVTK. Kénytelen vagyok szólni a játékvezetőről is, aki nem adott meg egy jogos büntetőt nekünk, a mezőnyben pedig érdekesen osztogatta a sárga lapokat, és megengedhetetlen stílusban beszélt a játékosainkkal.    

Az ESMTK legközelebb, március 12-én, vasárnap 14.30-kor lép pályára, csapatunk a Putnokot fogadja az Ady Endre úton.

 

Diósgyőri VTK–Erzsébeti SMTK 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Lázár, Turi D., Bányai, Brkic (Horváth L., 83.) – Mohácsik (Németh Z., 70.) – Horváth R.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015