Labdarúgás

Négy erzsébeti győzelem

2016-11-21 Nyomtatás

Az Erzsébet SMTK utánpótlás labdarúgócsapatai egy kivétellel három ponttal gazdagodtak a legutóbbi fordulóban. Az U17-es együttes tizenkettedszer is győztesen hagyta el a pályát, és százszázalékos teljesítménnyel áll csoportja élén.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-es együttes a Kántor – Dénes, Harsányi, Viza, Ozsvári – Szabó N., Takács K. (Bojtár, 89.), Daruka (Budai, 73.) – Maafi (Hetesi, 89.), Kemény, Ferincz (Palánkai, 60.) összeállításban vette fel a küzdelmet a Zodony utcában az eddig hat ponttal többet szerzett BKV Előrével. Már-már úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első félidő, de az utolsó percben Szabó Norbert találatával előnybe került az ESMTK. A fordulás nem sokkal egyenlítettek a vendégek, majd a játékrész közepén Viza Krisztián révén kerültek ismét előnybe a piros-fehérek. Az utolsó negyedóra erzsébeti góllal kezdődött, Maafi Dániel vette be a BKV kapuját (3-1).

– Igazi rangadó, kemény mérkőzés volt.  Csapatunk lendületesen futballozott, szép gólokat szerzett, megérdemelten nyert – értékelte a látottakat Nagy Dániel utánpótlás-szakágvezető.

Az U17-es gárda a negyedik helyezett BKV Előrét fogadta. A Szűcs K. – Gogán, Kiss Gy. (Szász, 66.), Himonakis, Szabó N. – Gombkötő, Szentjóbi, Zai – Dolezsál (Takács T., 66.), Sápi (Pataki, 53.), Majtényi (Bodnár, 76.) összetételű csapat céltudatos, határozott, látványos futballt mutatott be, és kiütötte ellenfelét. Az első negyedóra végén Majtényi Milán szerzett vezetést, majd nem egészen húsz perccel később Dolezsál Richárd növelte az előnyt. Kevéssel a fordulást követően Sápi Dániel talált a kapuba, majd beállása után három perccel az U16-os együttes gólzsákja, Pataki Gergő lőtt a hálóba. A félidő közepén Gombkötő Árpádé volt az ötödik találat, majd a hajrában Himonakis Dániel állította be a végeredményt (6-0).

Az U16-osok szintén az élről várták a fordulót, pontosabban az ötödik RAFC-Grund elleni meccset, amelyre a XVI., Bátony utcai sporttelepen került sor. Az Olasz – Lőrincz, Sikula (Tóth D., 64.), Boros D. (Halácsi, 41.), Verhoczki – Nagy D. (Tibor T. 55.), Abonyi, Farkas T. – Ködöböcz, Pataki, Pető (Albert, 41.) összetételű csapat már az első tizenöt perc végére kétgólos előnyt szerzett Pető Dániel és Pataki Gergő révén. A félidő közepén szépítettek a hazaiak, de rögtön ezután Pataki, majd Verhóczki László növelte a különbséget. A szünetet követően ismét gólt értek el a vendéglátók, aztán Pataki harmadszor is eredményes volt (5-2).

Az U15-ös együttes a szomszédban, Soroksáron lépett pályára. A Ghidán – Ács (Baranyai, 70.), Lőrincz, Boros D., Várhalmi (Ződi, 77.) – Tibor T., Halácsi, Albert – Szendrődi (Szabó B., 60.), Berényi, Babály összeállítású ESMTK nem tudott a hazaiak kapujába találni. Az esélyesebb soroksáriak viszont a második félidő elején egyszer sikerrel jártak, és ez elég volt nekik a győzelemhez. (0-1).  

A Molnár Á. – Gaudi-Nagy, Tóth Sz., Bugovics, Őz – Nagy P., Dávid (Böjthe, 41.), Ambrus –Ződi, Kocsis, Pozsonyi összeállításban szereplő U14-es csapat a győzelem reményében vágott neki a soroksári túrának. A vezetést a hazaiak szerezték meg, de Pozsonyi Kristóf és Ződi Mátyás hamar megfordította az állást. Az első félidő végén egyenlítettek a hazaiak, majd a második félidőben Gaudi-Nagy Nándor ismét előnyhöz juttatta a piros-fehéreket. A hajrához közeledve újra egyenlő lett az állás, ám három perccel a befejezés előtt Pozsonyi másodszor is bevette a Soroksár kapuját. A nagy akarás három pontot ért (4-3)!

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015