Labdarúgás

Nagyszerű tavaszt produkált az ESMTK

2017-06-18 Nyomtatás

A gyenge őszi idény után a tavaszi szezon mérkőzésein sokkal jobban játszott az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában. A piros-fehéreknek azonban így is izgulniuk kellett az utolsó fordulóig, de egy újabb győzelemmel feltették a koronát addigi teljesítményükre, és továbbra is a harmadosztályban futballozhatnak.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A 2016–17-es bajnokság őszi szezonjának 10. fordulója után a 10. helyen állt az Erzsébeti SMTK a Keleti csoportban. Az utolsó hét mérkőzésen azonban csupán három döntetlenre futotta a sérülésektől, eltiltásokkal sújtott csapattól, és a 17. pozícióban zárta az évad első felét. A tizenhét pontból 13-at otthon szereztek a piros-fehérek, idegenben mindössze négy ponttal gazdagodtak.

A tavaszi idény első meccsét még december elején lejátszották, és a téli hidegben sikerült a BKV Előre pályáján győzelemmel búcsúzni a 2016-os esztendőtől. A lefújás után Turi Zoltán, az erzsébetiek vezetőedzője azt mondta, az biztos, hogy szükség lesz az erősítésre a bennmaradás érdekében.

A téli szünetben több új játékos érkezett az Ady Endre útra. Az ESMTK-nál folytatta pályafutását Horváth Levente, Horváth Richárd és Mohácsik Gábor. A piros-fehérek győzelemmel kezdték az évet, majd egy debreceni döntetlen után hiába játszottak jobban a külső támogatást is élvező Diósgyőrnél, a hazaiak nyertek. Továbbra sem tudta a legerősebbnek vélt összeállításban harcba küldeni az együttest Turi Zoltán, mert többen is hosszabb-rövidebb ideig sérüléssel bajlódtak. Ezután egy hatmeccses veretlenségi sorozat következett, négy győzelemmel és két döntetlennel, benne egy 373 perces gólcsenddel, azaz ennyi ideig nem találtak be az ellenfelek az erzsébetiek hálójába. A két újabb hazai mérkőzésen nagy küzdelemben maradt alul csapatunk a két bajnokesélyessel szemben, a későbbi aranyérmes Kazincbarcika csak a 88. percben tudta legyűrni az ESMTK-t. Ezt három egypontos meccs követte, és mivel az NB III-ban maradásért küzdő riválisok sorra győztek, így az utolsó fordulóra is maradt izgalom. A piros-fehérek azonban nem számolgattak, jó játékkal begyűjtötték a három pontot, és biztosan bennmaradtak.

A tavaszi szezonban 7 győzelemmel és 6 döntetlennel 30 pontot szerzett az Erzsébeti SMTK, 25-15-ös gólkülönbséggel. Ezzel a tavaszi tabellán a 4. helyet szerezte meg úgy, hogy az egész mezőnyben a legkevesebb gólt kapta. Ezzel a teljes bajnokságban a hetedik legkevesebb gólt kapó csapat lett az ESMTK. Hazai pályán 27 (tavasszal 14), idegenben 20 (16) pontot gyűjtöttek a piros-fehérek.    

– Az egész év nagyon nehéz volt számunkra, tavaly nyáron hatan kezdtük a felkészülést – idézte fel a múltat Turi Zoltán. – Sajnos az akkor igazoltak egy része nem ütötte meg az NB III-as szintet, és később vagy maguktól távoztak, vagy mi küldtük el őket. A télen viszont sikeresebbek voltunk, Horváth Richárd, Mohácsik Gábor és Horváth Levente is komoly erősítést jelentett, sőt utóbbi tizenöt mérkőzésen nyolc találatot szerzett, és ezzel házi gólkirály lett. A sérülések, eltiltások az idén sem maradtak el, így sokszor megtörtént, hogy más posztokon játszottak azok, akik pályára léphettek. Sokat jelentett, hogy hét hónap után újra bevethetővé vált Boda József. Két fiatal játékos, az ifjúsági csapatból tavaly felkerült Madarász Bence és Markovics Bence jól beépült, sőt, alapemberek lettek. A kiírás szerint a három csoport legjobb tizenharmadikja bent maradt. A másik két csoportban harmincöt, illetve harminckilenc ponttal zárt a tizenharmadik helyezett, nálunk negyvenöttel, és a DVSC-DEAC negyvenkettővel kiesett. Ez is jól mutatja, hogy milyen erős volt a Keleti csoport. A körülmények ismeretében különösen nagy dicséret jár a nagyszerű tavaszt produkáló csapatunknak.

Az erzsébeti labdarúgók egyelőre jól megérdemelt pihenőjüket töltik. A klub és a szakosztály vezetői viszont már javában dolgoznak azon, hogy az ősztől még jobb legyen az ESMTK.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015