Labdarúgás

Nagy Dániel lett az ESMTK sportigazgatója

2017-07-23 Nyomtatás

Harót János klubelnök a közelmúltban Nagy Dánielt nevezte ki az Erzsébeti SMTK Labdarúgó Egylet Kft. sportigazgatójának. A szakember nagy tervekkel látott munkához.

Kattintson a nagyobb mérethez!

– Nagyon  megtisztelő volt számomra a kinevezés – mondta Nagy Dániel. –  Aki ismer, tudja rólam, hogy mint az ESMTK rövidítésben levő M betű, én is igazi munkás ember vagyok, így minden erőmmel azon vagyok és leszek, hogy a klub tovább fejlődjön. A jövőben a labdarúgás irányítása, szakmai és szervezési munkájának a vezetése a feladatom. Célom, hogy sportszervezetünk a hagyományokat megőrizve új irányba menjen el.

Nagy Dániel elmondta, hogy a felnőtt csapat – amely a felkészülést július 5-én kezdte meg Turi Zoltán vezetőedző és Takács Attila edző irányításával – programjában rengeteg felmérés szerepel. Részt vettek a játékosok sprintfelmérésen, agilitás teszten és teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton. A vizsgálatok során a szakosztályban dolgozó szakemberek képet kaptak a labdarúgók állapotáról, testösszetételéről, valamint egyénileg meghatározták a teljesítményzónáikat, pulzus- és laktákértékekkel. A felmérések, vizsgálatok alapján a játékosok képbe kerülnek saját erősségeikkel, és azt is megtudják, miben kell fejlődniük. A teljesítményélettani vizsgálatok célja a fizikai teljesítőképesség mérése mellett az alkalmazkodási folyamatok meghatározása, sportági sajátosságokhoz való adaptálása. A vizsgálatok segítséget nyújtanak az erzsébeti edzőknek az optimális edzéstervezéshez, edzésvezetéshez.

– Ezúton is szeretném megköszönni a Testnevelési Egyetem 

Sporttudományi és Diagnosztikai Központjának a segítséget – magyarázta Nagy Dániel. – A hathetes felkészülés során szerda-szombat ritmusban edzőmérkőzések szerepelnek a programban. A játékoskeret kialakítása jelenleg is zajlik, célunk, hogy a bajnokság második felében kiváló teljesítményt nyújtó csapat egyben maradjon, amely idén is a keret gerincet alkotja majd.

Az utánpótlásban is újabb változásokat hozott a sportigazgató, amelynek lényege, hogy három szekciót alakítottak ki. Az Ovifoci programtól az U11-es korosztályig Schrötter László csoportvezető, az U12-től az U15-ig Mlecsenkov Mátyás szekcióvezető, az U16-tól az U19-ig a volt válogatott játékos, Takács Ákos felel majd. A változtatásokra a hatékonyabb munkavégzés, a kontroll és az egységes filozófia megvalósítása, betartása miatt volt szükség. Az edzéseket augusztus 1-én kezdik a legkisebbek, a nagypályás korosztályoknak július 17-én már megkezdődött a  felkészülés. Az egyes korosztályok edzői: ovifoci – Kocsis Mihály, U6, U7 – Pénzes Alexandra, U8, U9 – Zöld Péter, U10, U11 – Schrötter László; U12, U13 – Katona Roland, U14 – Mlecsenkov Mátyás, U15 – Halászi Dániel, U16, U17: Kalvach József, U19 – Takács Ákos.

– Újra lesz tartalékcsapatunk, amelynek célja azoknak a játékosoknak a továbbfejlesztése, akik még nem érettek meg az NB-s bajnokságra – mondta Nagy Dániel. – Célunk, hogy minél hamarabb a Budapest-bajnokság első osztályában szereplő csapatunk legyen a felnőttek alatt. Terveink szerint még az idén megkezdődik a Zodony utcai utánpótlásközpont új füves pályájának és az Ady Endre utcai stadion nagy műfüves pályájának építése. Az újabb két pályával Dél-Budapest egyik legjobb infrastruktúrával rendelkező klubja leszünk. 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015