Labdarúgás

Legyőzték az Újpestet!

2016-09-25 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata az eddig pontnélküli Újpest II-t fogadta az Ady Endre úton. A piros-fehérek végig nagy fölényben játszottak, és bár rengeteg helyzetet kihagytak, magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Egyszer minden sorozat megszakad – az erzsébetiek azonban bíztak abban, hogy az Újpest második csapatának rossz szériája nem az ESMTK-stadionban ér véget.

A piros-fehérek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, és sorra vezették a veszélyes támadásokat. A lehetőségeket viszont nem tudták gólra váltani, az első negyedóra végére mégis előnybe kerültek. Lázár Benjamin tört be a tizenhatoson belülre, már csak a kapussal állt szemben, amikor hátulról buktatták. A büntetőt Boda József nagy erővel lőtte a hálóba.

Továbbra is erzsébeti rohamokat láthattak a szurkolók, valamint egy nem mindennapi jelenetet. Bukovec Jasmin mintegy huszonöt méterről hatalmas lövést eresztett meg, a labda a felső lécről a kapufára pattant, majd a hálótartó vasra, onnan pedig vissza mezőnybe – a játékvezető hölgy azonban továbbot intett. Az asszisztens nem segíthetett, a meg nem adott gól pillanatában kb. 20 méterre volt az alapvonaltól.

A szünet után hamar növelte előnyét az ESMTK. Egy jobb oldali támadás végén a lövés kipattant az újpesti kapusról, és Lázár Benjamin hat méterről, Drávucz hóna alatt a hálóba lőtt. A lila-fehérek hálóőre egyébként nagyon sokat tett annak érdekében, hogy csapata ne szenvedjen kiütéses vereséget, több bravúros védése volt.

– Az előző heti fiaskó után mindenképpen győzni akartunk, és ennek megfelelően nagy akarással játszottunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Ha jobban összpontosítunk, gólkülönbséget javíthattunk volna. A meg nem adott gól bosszantott, de el kell mondanom, hogy a bíró sporttársnő kifogástalanul vezette a mérkőzést.   

Az ESMTK legközelebb október 1-jén, szombaton 15 órakor Salgótarjánban lép pályára a STC ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Újpest II 2-0 (1-0)

ESMTK: Meszesán – Madarász, Privigyei, Mátyás (Kozma, 71.), Tóbiás – Lázár (Ruff, 82.), Turi D., Kozma – Boda, Hegedűs (Németh Z., 64.), Bukovec

G.: Boda (15., 11-esből), Lázár (49.) 

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015