Labdarúgás

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

2017-10-15 Nyomtatás

Sorozatban hatodik bajnoki mérkőzését is megnyerte az Ady Endre úti stadionban az Erzsébeti SMTK. A tavaly még NB II-es Cigánd nem tudott kapura veszélyes lenni, a szinte végig fölényben futballozó piros-fehérek viszont sokat lőttek kapura. Boda József nem mindennapi gólt szerzett, amit később Markovics Bence toldott meg.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Sem sérülés, sem eltiltás nem nehezítette Turi Zoltán vezetőedző dolgát, aki így az utóbbi időben megszokott kezdőcsapatot küldhette pályára. A Cigánd tavasszal még az NB II-ben szerepelt, és a hírek szerint jövőre újra ezt szeretnék.

Az ESMTK-induló hangjaira vonultak ki a csapatok, majd a bodrogközi együttes vehemensen kezdte a találkozót. Öt perc után aztán fokozatosan átvették a játék irányítását a tiszta pirosban futballozó erzsébetiek. Az első veszélyes lövést Pölöskei Péter engedte el 22 méterről, a CSE kapusa a bal alsó sarok elől ütötte ki a labdát. A 25. percben Boda József durrantott vagy harminc méterről a bal kapufa mellé, majd Horváth Levente gyenge lövését hárította a kékben játszó cigándiak hálóőre. Egyre nagyobb lett a piros-fehérek fölénye, előbb Soós Bence lőtt a léc fölé, aztán Madarász Bence fordulásból leadott 18 méteres lövése zúgott el a kapu felett. A félidő zárásaként Boda kísérlete ment mellé.

A szünet után az erzsébetiek ott folytatták, ahol előtte abbahagyták. A 47. percben Horváth L. játszotta tisztára magát, majd alig lőtt a bal sarok mellé. Az 57. percben aztán góllá érett a nyomás, igaz, életében legfeljebb egyszer szerez így találatot az ember, ahogy azt Boda József tette. Az egész meccsen rendkívül agilisan, harcosan játszó erzsébeti csatár a tizenhatos vonalánál megtámadta az egyik menteni igyekvő cigándi védőt, akinek felszabadító rúgása Boda lábáról a bal alsó sarok felé pattant, a kapus ugyan megpróbált menteni, de nem érte el a labdát.

A furcsa gól felpaprikázta a vendégeket, és néhány percig enyhe fölényben játszottak, ám helyzet nélkül. Akárcsak korábban, az erzsébeti védelem továbbra is jól szűrte meg a CSE akcióit, Bonica Sebastiannak nem sok tennivalója volt. Hamarosan visszaállt a világ rendje, ismét az ESMTK akarata érvényesült, és csapatunk növelte előnyét. A csereként beállt Slezák Richárd küldte be balról a szögletet, a labda megpattant Mohácsik Gábor lábán, és Markovics Bence 15 méterről, kapásból, ballal a bal felső sarokba emelte. Két hete jobbal, most a másik lábával szerzett gólt messziről a 20 éves védő. Az újabb gól érezhetően megfogta a Cigándot, és a folytatásban már alig-alig támadgattak. A mieink Boda és Horváth L. révén veszélyeztettek, majd a végén Bányai Róbert lőtt az oldalhálóba.

– Folytatni akartuk a jó hazai sorozatot, és mindent megtettünk ennek érdekében – mondta Turi Zoltán. – A mérkőzés nagy részében azt történt a pályán, amit mi akartunk, a látottak alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Boda Józsit külön dicséret illeti a harcosságáért, aminek a jutalma lett ez a hihetetlen gól, én még nem láttam ilyet. A következő fordulóban nagy feladat vár ránk, Múcsonyban, mostoha körülmények között kell játszanunk a zsinórban négyszer nyerő Putnokkal.

A Putnok elleni mérkőzésre október 21-én, szombaton 14.30-kor kerül sor a múcsonyi Sajóvölgye Sportcentrumban.

 

Erzsébeti SMTK–Cigánd SE 2-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Soós B. (Slezák, 68.), Mohácsik – Horváth L. (Lázár, 81.), Pölöskei, Boda

G.: Boda (57.), Markovics (73.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015