Labdarúgás

Két kapufa, három gól, három pont

2017-03-12 Nyomtatás

Megszerezte idei második győzelmét az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. A jó erőkből álló Putnokot szeptember után ismét két vállra fektették a piros-fehérek, akik ezúttal jól használták ki helyzeteiket.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Ebben az évben először játszhatott az Ady Endre úti stadionban az ESMTK, és talán ennek is volt szerepe abban, hogy az első huszonöt percben nemigen találta a meccs ritmusát. Sok technikai hibával, görcsösen, pontatlanul játszottak az erzsébetiek, szerencsére komoly helyzetig nem jutottak el a putnokiak. Az első félóra végéhez közeledve egy szép támadás végén megszerezték a vezetést a tiszta pirosban játszó hazaiak. Lázár Benjámin adott jó passzt Bányai Róbertnek, aki középre gurított, és Mohácsik Gábor (a képen) hat méterről a hálóba lőtt. A gól megnyugtatta csapatunkat, a piros-fehérek magukhoz ragadták a kezdeményezést. Előbb Denis Brkic lövését védte bravúrral a vendégek kapusa, majd Horváth Richárd szabadrúgását fejelte centikkel a kapu mellé Mohácsik.

A második félidő egy sajnálatos sérüléssel kezdődött. Privigyei Ádám a lábához kapott, nem is tudott felállni, hordágyon kellett lehozni, és cserére kényszerült az ESMTK. Turi Zoltán vezetőedző a csatár Németh Zoltánt küldte a pályára, és némileg átszervezte csapatát. A putnokiak próbálkoztak, de jól állt a lábán az erzsébeti védelem, míg elöl rendre veszélyt jelentettek a hazai támadások. A félidő közepén Horváth Richárd mintegy huszonöt méterről, jobbal, nagy erővel lőtt, a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. Néhány perccel később egy remek átadással Németh Zoltán lépett ki a védők közül, és a kifutó kapus felett a léc alá lőtt. A középkezdés után Lázár került helyzetbe, lövésébe a kapus kicsit beleért, és a labda a kapufán csattant. A következő lehetőség Brkic előtt adódott, de kevéssel a kapu mellé lőtt, majd Németh közeli lövését blokkolták a vendégek. A hosszabbításban aztán megszületett a harmadik erzsébeti gól: Lázár ment el a jobb oldalon, beadását a néhány perccel korábban beállt Murinai Barnabás öt méterről vágta a hálóba. Jogosan szólt a taps a levonuló ESMTK-nak!

– Amit akartunk, elértük, megszereztük a számunkra nagyon fontos három pontot – mondta Turi Zoltán. – A mérkőzés elején nem játszottunk jól, két hónapig műfüvön edzettünk, így nekünk is szoknunk kellett a pályát. Aztán az első gól mindent megváltoztatott. Összességében teljesen megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is. A következő fordulóban a csoport legerősebb keretével rendelkező Jászberényhez utazunk, de megpróbálunk felkészülni ellenfelünkből, mert nem szeretnénk pont nélkül hazajönni.

A jászberényi mérkőzés március 18-án, szombaton 15 órakor kezdődik.

 

Erzsébeti SMTK–Putnok FC 3-0 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei (Németh Z., 49.), Markovics, Tóbiás – Lázár, Turi D., Bányai, Brkic (Murinai, 85.) – Mohácsik – Horváth R. (Kozma, 92.)

G.: Mohácsik (28.), Németh Z. (73.), Murinai (92.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015