Labdarúgás

Jól sikerült a hétvége

2016-10-11 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK nagypályás utánpótláscsapatai közül három győzelemmel zárta a legutóbbi fordulót, csupán az U15-ös együttes maradt pont nélkül. Az U16-osok hét közben is játszottak, és 37 (!) gólt szereztek.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-esek eddig a vártnál ritkábban örülhettek pontszerzésnek. A vendég Balassagyarmat esélyesebbnek tűnt a Zodony utcai mérkőzés előtt. A Szűcs K. – Maafi (Hetesi, 46.), Novakov, Viza, Budai – Takács K., Szabó N., Ignácz – Ferincz (Ozsvári, 26.), Szabó M. (Kemény, 51.), Palánkai (Farkas N., 77.) összetételű csapatunk jól kezdte a mérkőzést. Azonban a helyzetek kimaradtak, majd a BSE átvette az irányítást, és a második félidő elején úgy tűnt, a nógrádiak érvényesítik a papírformát. Ezután azonban nagy erőket mozgósítottak a piros-fehérek az egyenlítés érdekében, és Palánkai Soma, valamint Ignácz Márk révén ez hamar sikerült is. A hátralévő félórában Szűcs Krisztián többször is bravúrosan védett, így az ESMTK kiharcolta a döntetlent (2-2).
Az U17-esek toronymagas favoritnak számítottak a Balassagyarmat ellen, hiszen míg ők eddig százszázalékos teljesítményt nyújtottak, addig a vendégek minden meccsüket elvesztették. A Boros – Gógán, Kiss Gy., Himonakis, Szabó N. – Zai, Gombkötő, Tóth D. (Takács T., 82.) – Majtényi, Sápi (Bodnár, 77.), Dolezsál összeállításban játszó erzsébetiek nem sokáig hagyták reménykedni a nógrádiakat, Tóth Dávid a 17. percben megszerezte az első hazai gólt. A szünet előtt Gombkötő Árpád növelte a piros-fehérek előnyét, majd a fordulás után negyedórával Sápi Dániel talált be a BSE kapujába. Tóth Dávid újabb góljához a hajrában Dolezsál Richárd tett hozzá egyet, így kiütéses győzelmet aratott az ESMTK (5-0).

– Még mielőtt valaki azt hinné, hogy könnyű csapatok ellen játszottunk, és ezért ilyen sikeres az U17-es gárda, annak azt üzenem, hogy jöjjön ki, és nézze meg a srácokat – mondta Nagy Dániel utánpótlás-szakágvezető. – Az ellenféltől függetlenül nekünk az a célunk, hogy futballistákat neveljünk a mi játékstílusunk, filozófiánk szerint. Tudni kell, hogy az U17-es és az U16-os csapat nagy része a Budapest Baptista Külkereskedelmi Szakközépiskola és Sportiskola diákja, akik minden kedden és szerdán délelőtt is keményen edzenek. Külön öröm, hogy az új igazolásaink is remekül teljesítenek.
Az U16-osok először a csoport leggyengébb együttesét, az Inter CDF-et fogadták. Az Olasz (Kovács P., 46.) – Boros (Lőrincz, 46.), Farkas T., Sikula Á., Verhoczki – Halácsi (Albert, 46.), Ködöböcz, Nagy D. (Berényi R., 55.) – Tóth D., Pataki, Pető összetételű csapat már a 4. percben gólt ért el, majd a szünetig még tizenhétszer betaláltak az erzsébetiek a vendégek kapujába. A második félidőben tizenkilencszer voltak eredményesek a piros-fehérek, és az Inter CDF megszerezte első találatát a bajnokságban (37-1). A gólszerzők: Pataki Gergő (16), Tóth Dávid (6), Pető Dániel (5), Ködöböcz András (4), Lőrincz Gergely (2), Boros Dániel, Nagy Dominik, Halácsi Fülöp, Farkas Tamás.

Ezután Budaörsre utaztak az erzsébetiek. Az Olasz – Lőrincz, Abonyi, Sikula Á., Verhoczki – Halácsi, Ködöböcz, Farkas T. – Pataki, Sikula E. (Kovács P., 61.), Nagy D. felállásban játszó ESMTK ellen az első félidő hajrájáig tartották magukat a hazaiak, ekkor Pataki Gergő törte meg a BSC ellenállását. A szünet után az első negyedóra végén ismét ő zörgette meg a budaörsi hálót; tizenkét perc alatt Verhoczki és Nagy D. (2) révén még háromszor voltak eredményesek a piros-fehérek (5-0).
– Az U16-os csapat már most rengeteget fejlődött, és ha így folytatják, bejárhatják azt az utat, amelyen a 2000-es korosztályunk már végigment – dicsérte a fiúkat Nagy Dániel.

Az U15-ös gárda a forduló előtt csak egy ponttal állt a III. Kerület TVE mögött, mégis sima vereséget szenvedett Óbudán. Már a negyedik percben hátrányba kerültek a Ghidán – Ács, Lőrincz, Szabó B., Várhalmi – Tibor, Albert, Ambrus - Szendrődi, Berényi, Baranyai összeállítású erzsébetiek, Berényi Rómeó szépítő gólja a mérkőzés végén született (1-7).

Az U14-eseknél az ESMTK számított esélyesebbnek a III. Kerület pályáján. A Bányai – Varga T., Tóth Sz., Bugovics, Őz – Nagy P., Valentyik (Dávid B., 57.), Tóth K. (Borka, 61.) – Ződi, Gaudi-Nagy (Kocsis, 41.), Pozsonyi összetételű gárda Nagy Péter góljával már a 2. percben vezetett, majd félóra elteltével néhány perc alatt Ződi Mátyás, Pozsonyi Kristóf és Nagy Péter vette be az óbudaiak kapuját. A szünet után Nagy P. és Ződi növelte az erzsébetiek előnyét (6-0).

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015