Labdarúgás

Horváth Levente: mesterhármas!

2017-04-16 Nyomtatás

Három pontot hozott a nyuszi az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata számára. A piros-fehérek húsvét vasárnapján sorozatban harmadszor lőttek három gólt, ezúttal a BKV Előre otthonában, és így két hét alatt kilenc pontot gyűjtöttek a Keleti csoportban.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A BKV Előre és az Erzsébeti SMTK is megnyerte előző két mérkőzését, és mivel mindkét gárda elsődleges célja a bennmaradás a szűkített mezőnyű harmadosztályban, igazi hatpontos összecsapás volt várható a Sport utcában.

A piros-fehéreknél hiányzott Madarász Bence, aki öt sárga lap miatt nem játszhatott. Változó erejű szél fújt a pályán, de ez nem befolyásolta komolyabban a mérkőzést. A meccs erzsébeti fölénnyel kezdődött, többet birtokolták a labdát a mieink, a hazaiak kontrákra rendezkedtek be. Két ilyen végén veszélyes helyzet alakult ki az ESMTK kapujánál, de egyszer célt tévesztett a lövés, egyszer pedig Bonica Sebastian védett. Még negyedóra sem telt a találkozóból, amikor cserére kényszerültek az erzsébetiek. A játékot nem százszázalékos állapotban vállaló Turi Dániel a combjához kapott, és nem tudta folytatni a mérkőzést. Turi Zoltán vezetőedző átszervezte csapatát, amely továbbra is többet támadott. A félidő hajrájában Tóbiás Zsolt húzott el a bal oldalon, beadását Horváth Levente (a képen) tíz méterről fejelte a jobb alsó sarokba.

A második félidő harmadik percében egy pontrúgás után lepattanó labdát hamarabb talált meg a BKV csatára, és egyenlített. A váratlan gól fellelkesítette a kék-sárgákat, és beszorították az ESMTK-t. Beadásokkal, előreívelésekkel igyekeztek zavart kelteni, és néhányszor bajban is volt az erzsébeti védelem, de valakinek mindig sikerült közbelépnie, vagy Bonica hárított. A meccs ezen szakaszában a piros-fehérek próbálkoztak ellenakciókkal, és egy ilyen során Horváth Richárd kiugratta a keresztbemozgó Horváth Leventét, aki tizennégy méterről, a jobbösszekötő helyéről laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Ezután is jobbára a közlekedésiek támadtak, de jól állt a lábán az ESMTK hátsó alakzata. A hosszabbításban egy Bányai Róbert, Horváth R., Bányai adogatás után utóbbi beemelte a labdát Horváth Levente elé, aki 15 méterről, a kifutó kapus felett a hálóba emelt – mesterhármas!

– Nagyon fontos három pontot szereztünk egy közvetlen rivális ellen – mondta Turi Zoltán. – Kevesen vagyunk, de jó közösséget alkotnak a srácok, összetartó társaság a mostani ESMTK. A mai meccsen egymásért is küzdöttek a játékosok, és ez biztató a jövőre nézve.

A jó formában lévő, a tabellán a 10. helyre előrelépő ESMTK legközelebb április 23-án, vasárnap 17 órakor lép pályára a harmadik helyezett, a feljutásra is esélyes Monori SE ellen. Jó hír az erzsébetiek öltözőjéből, hogy a két, régóta hiányzó játékos, Boda József és Privigyei Ádám már edz, és rövidesen bevethetők lesznek.    

 

BKV Előre–Erzsébeti SMTK 1-3 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Turi D. (Brkic, 15.), Markovics, Tóbiás – Kozma, Bányai, Mohácsik, Murinai – Horváth R., Horváth L.

G.: Horváth L. (42., 64., 92.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015