Labdarúgás

Helytállt az ESMTK a Vác ellen

2016-09-22 Nyomtatás

A Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában az Erzsébeti SMTK az NB II-es Vác FC-t fogadta az Ady Endre úton. A piros-fehérek a mérkőzés jelentős részében jól futballoztak, sokáig vezettek is, de a rutinosabb ellenfél némi szerencsével kiharcolta a továbbjutást.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébetiek nem készültek különösebben a kupameccsre. Turi Zoltán vezetőedző elmondta, hogy számukra a bajnokság fontosabb, ennek ellenére szeretnék megnehezíteni a váciak dolgát.
A vendégek több volt NB I-es labdarúgóval a soraikban álltak fel, az első félidőben mégis egyértelműen jobb volt az ESMTK. Alig kezdődött el a találkozó, amikor Bukovec Jasmin szögletét Hegedűs Edvin fejelte a bal alsó sarokba. A tiszta fehérben játszó erzsébetieknek akadtak még lehetőségeik, de újabb gól a szünetig nem esett.
A térfélcsere után egy néhány perces hazai rövidzárlatot kihasználva fordítottak a Duna-partiak. Szűk húsz perccel a vége előtt az egyik váci játékos páros lábbal beleszállt Bányai Róbertbe, amiért piros lapot kapott. A folytatásban a VFC visszaállt, őrizte előnyét. Az erzsébetiek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. Előbb Murinai Barnabás várt túl sokat kecsegtető helyzetben, majd Boda József lőtt az oldalhálóba, aztán Turi Dániel fejelt centikkel a a kapu mellé. A hosszabbításban egy kontrából megszerezte harmadik gólját is az NB II-es együttes.
-- Az eredmény nem tükrözi hűen a meccs képét, nehezen gyűrt le bennünket a Vác -- mondta Turi Zoltán. -- Jó teljesítményt nyújtott a csapat, remélem, ezt a formát sikerül átmenteni a vasárnapi bajnoki mérkőzésre is.
Az ESMTK legközelebb szeptember 25-én, vasárnap 16 órakor lép pályára az Ady Endre úton az Újpest II ellen.

Erzsébeti SMTK--Vác FC 1-3 (1-0)
ESMTK: Bonica -- Lázár, Privigyei, Madarász, Tóbiás -- Bányai, Turi D., Boda, Ruff (Szabó D., 73.) -- Hegedűs (Kozma, 59.), Bukovec (Murinai, 59.)
G.: Hegedűs (6.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015