Labdarúgás

Hatan mentek, nyolcan jöttek

2017-07-28 Nyomtatás

Már több mint három hete készül az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata az augusztus 13-án kezdődő 2017–18-as bajnokságra. A piros-fehérek keretében ezúttal is sok változás történt.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Ahogy az már napjaink futballjában megszokott, a nyári szünetben nagy jövés-menés zajlik a csapatok öltözőjében. Nincs ez másként Pesterzsébeten sem, az ESMTK-nál is zajlott az élet.

Kezdjük a sort a távozókkal. A csapatban csak nagy ritkán szóhoz jutott kapus, Meszesán Norbert a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő Unione gárdájához igazolt. A védelem oszlopa, Turi Dániel a Keleti csoportban a bajnoki címre is esélyes Jászberény együttesével térhet majd vissza látogatóba az Ady Endre útra. A fiatal csatár, Németh Zoltán a Nyugati csoportban játszó Csepel FC játékosa lett, míg a középpályás Kozma Milán a Középcsoportban szereplő Szigetszentmiklóson futballozik a jövőben. Murinai Barnabás és Dénes Richárd szintén máshol folytatja pályafutását.

A kapuba a 24 éves Gecse Gyula érkezett a legutóbb a Középcsoportban szerepelt Dabas-Gyón gárdájától, ugyaninnen jött Erzsébetre a 25 esztendős Mészáros Roland, aki védekező középpályást játszik. A Pest megyei település másik csapatától, a szintén Középcsoportos FC Dabastól jött az Ady Endre útra a 21 éves támadó, Nádházi Ákos. Ketten az elmúlt évadban a Nyugati csoportban futballozó Diósdi TC-től szerződtek az ESMTK-hoz, a 22. évét rövidesen betöltő, belső védőként és balhátvédként is bevethető Sándor Norbert, valamint a 21 esztendős támadó középpályás, Slezák Richárd.

A támadósort is igyekeztek megerősíteni a csapat vezetői. A rutinos, némi NB II-es múlttal is rendelkező 27 éves Schmidt Zsolt Monorról igazolt a piros-fehérekhez. A másik csatár neve sokaknak ismerős lehet. A kétszeres bajnok, gólkirály Igor Nicsenkót egykor nagyon szerették a Ferencvárosnál, Dunaújvárosban és Győrött. Most láthatnak a szurkolók egy Igor Nicsenkót Pesterzsébeten is, az egykori közönségkedvenc fia ugyanis az ESMTK-ban folytatja pályafutását. A 25 éves támadó korábban az NB II-ben is szerepelt, legutóbb az alsó-ausztriai, alacsonyabb osztályú SC Ernsthofen együttesében játszott, és két felkészülési meccsen is az ő góljával nyert a „Liza” (a kép ezen a mérkőzésen készült) Még egy csatár jött az erzsébetiekhez, a 17 esztendős, jó fizikumú Tarnóczy Ticián, aki kisgyerekként az ESMTK-ban kezdett focizni, és fiatal kora ellenére már 18 NB III-as mérkőzésen szerepelt, utoljára a Szigetszentmiklósban.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015