Labdarúgás

Három pontot ért egy jó lövés

2016-10-10 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjának 10. fordulójában megszerezte negyedik győzelmét. A piros-fehérek egy jó cserének (is) köszönhetően küldték haza pont nélkül a BKV Előrét.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébetiektől továbbra is hiányzott a sérült Boda József. A néhány hete a szombathelyi Haladástól érkezett, 19 éves Markovics Bence Salgótarjánban először ült le az ESMTK kispadjára, a BKV Előre ellen pedig kezdőként vetette őt be Turi Zoltán vezetőedző.

Tetszetős játékot nem, nagy küzdelmet viszont láthattak a szurkolók az Ady Endre úton. Minden labdáért komoly harc folyt, nem kímélték egymást a játékosok, kemény belépők tarkították a mérkőzést. Az egyetlen veszélyes helyzet Bukovec Jasmin szöglete után alakult ki, Turi Dániel fejesét hárította a kapus, Privigyei Ádám pedig – szintén fejjel – három méterről nem célzott pontosan.

A szünet után ismét egy sarokrúgást követően akadt izgalom, Mátyás Kristóf öt méterről rosszul találta el a labdát. Aztán egy szép támadás végén megszerezte a vezetést az ESMTK. Privigyei passzolt Turi Dánielhez, ő egyből Markovicshoz tette a labdát, aki Ruff Márkhoz játszott. A nemrég beállt erzsébeti játékos balról befelé indult, majd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A folytatásban a vendégek nagyon igyekeztek, hogy egyenlítsenek, de csak pontrúgásokig jutottak. Bő tíz perccel a vége előtt Bukovec szögletét követően Turi D. hat méterről fölé lőtt.  

– Az utóbbi időben több gonddal is meg kellett küzdenünk, ezért nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem – mondta Turi Zoltán. – Remélem, az előttünk álló nehéz sorozatra erőt adott a csapatnak a mai siker.

Az ESMTK legközelebb október 15-én, szombaton 14.30-kor a listavezető Monor otthonában lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–BKV Előre 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Mátyás, Tóbiás – Markovics, Turi D., Bányai (Németh Z., 59.) – Lázár, Bukovec (Kozma, 91.), Murinai (Ruff, 59.)

G.: Ruff (65.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015