Labdarúgás

Három pontot ért a nagy hajtás

2017-04-09 Nyomtatás

Nagy akarással futballozott az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 26. fordulójában a Salgótarján ellen. A nógrádiak kétszer is egyenlítettek, de a piros-fehérek harmadszor is előnybe kerültek, amit megőriztek a lefújásig.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A létszámcsökkentés miatt nagy harc folyik minden csoportban a bennmaradást jelentő helyekért. Az ESMTK és a STC Salgótarján mérkőzésén ennek megfelelően óriás küzdelmet láthattak a nézők. A piros-fehérektől hiányzott sárga lapok miatt eltiltás okán Turi Dániel.

Mindkét együttes játékosai átérezték a meccs jelentőségét, és minden labdáért nagy csatát vívtak egymással. Az első félidő közepéhez közeledve Murinai Barnabás ment el a bal oldalon, pontos beadását Horváth Levente fejelte nyolc méterről a jobb alsó sarokba. Kis szerencsével növelhette volna előnyét az ESMTK: a kiugró Horváth Levente buktatásáért megítélt szabadrúgást Horváth Richárd 22 méterről nagyszerűen lőtte kapura, de a labda a felső lécről vágódott le. A szünet előtt egy jobb oldali tarjáni támadás végén elméláztak az erzsébetiek a tizenhatoson belül, és fejes góllal egyenlített a STC.

A fordulás után sem változott a játék képe, és ezúttal is a piros-fehérek voltak előbb eredményesek. Jobb oldali hazai támadás futott a pályán, már-már úgy tűnt, elveszítik a labdát az erzsébetiek, de Kozma Milán visszaszerezte, áttette a másik oldalra, Murinai elfutott, beadását Mohácsik Gábor mellel levette, majd jobb belsővel, 12 méterről, félmagasan a jobb sarokba lőtt. Csak négy percig örülhetett az ESMTK-tábor a vezetésnek, mert egy újabb pontos fejessel másodszor is egalizálta az állást a Salgótarján. A hajrá előtt aztán ismét gólt hozott az erzsébetiek elszántsága. Murinai balról jövő beadását Horváth Levente elengedte, mert mögött érkezett Németh Zoltán, aki ballal ellőtte a labdát, amely némi szerencsével túljutott a gólvonalon. A hátralévő időben beívelésekkel, nagy bedobásokkal próbált zavart kelteni az ESMTK kapuja előtt a Salgótarján, de védelmünk jól állt a lábán.

– Ez a három pont a lelkesedésnek, a nagy akarásnak köszönhető, és ezért le a kalappal a csapat előtt – dicsérte játékosait Turi Zoltán, az Erzsébeti SMTK vezetőedzője. – Sérülések, eltiltások sújtanak bennünket, mégis hétről hétre helytáll a társaság. Remélem, ilyen hozzáállással fognak futballozni a fiúka bajnokság hátralévő meccsein is.

Az ESMTK legközelebb április 16-án, vasárnap 16.30-kor a BKV Előre stadionjában lép pályára.   

 

Erzsébeti SMTK–STC Salgótarján 3-2 (1-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Madarász, Markovics, Tóbiás – Kozma (75.), Bányai, Mohácsik, Murinai – Horváth R., Horváth L.

G.: Horváth L. (21.), Mohácsik (57.), Németh Z. (79.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015