Labdarúgás

Ha csak a Barcika lett volna…

2017-05-08 Nyomtatás

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 30. fordulójában az éllovas, fél lábbal már a másodosztályban lévő Kazinbarcika látogatott az Ady Endre útra. Az Erzsébeti SMTK egyenrangú ellenfele volt a bajnokesélyesnek, ám nem csak a KBSC-vel kellett megküzdenie…

Kattintson a nagyobb mérethez!

A piros-fehéreknél térdsérülés miatt hiányzott Murinai Barnabás, Túri Dániel viszont vállalta a játékot. Jól kezdte a mérkőzést az ESMTK, és Horváth Richárd bal oldalról elvégzett szabadrúgása után az előrehúzódott Privigyei Ádám nyolc méterről, szép mozdulattal lőtt a kapu jobb oldalába. Nem sokkal később a gólszerző elhagyta a pályát, mert beletérdeltek a csípőjébe, és nem tudta folytatni a meccset. Helyére Túri D. húzódott hátra, Kozma Milán a középpályára állt be. A vendégek pontrúgásokkal próbáltak veszélyeztetni, kevés sikerrel. A 20. percben a kapura törő egyik barcikai támadó „szépségdíjas” alakítását jogtalan büntetővel jutalmazta a játékvezető, a vétlen Bonica Sebastiannak pedig felmutatta a sárga lapot. A tizenegyest értékesítették a borsodiak. A szünetig jórészt mezőnyjátékkal teltek a percek, az erzsébetiek nem ijedtek meg az erősebb vetélytárstól.

A második félidőre nem jött ki Horváth Levente, aki rúgást kapott a lábára. Sok összecsapás, kemény párharcok jellemezték a találkozót, komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Beadásokkal és távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, a játékrész közepén Kozma tizenhat méteres lövését védte remekül a KBSC kapusa. Túri Dánielt is ígéretes helyzetben rántották-rúgták le, de még csak sárga lapot sem kapott a vétkes, épp úgy, mint az első játékrészben Horváth Levente esetében. Úgy tűnt, megosztoznak a felek a pontokon, amikor a 88. percben egy húszméteres, lapos lövés elsuhant a lábak között, és a labda utat talált az ESMTK hálójába. Az utolsó percekre pályára lépett Boda József, aki térdsérülése miatt 2016. szeptember 25. óta nem játszott tétmérkőzésen, és volt is egy ígéretes lövése.

– A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget – mondta bosszúsan Turi Zoltán vezetőedző. – A jobb erőkből álló, a bajnoki címet jogosan megnyerő Kazincbarcikával szemben végig egyenrangú ellenfelek voltunk, és korrekt játékvezetés mellett minimum egy pontot megszereztünk volna.

Az ESMTK legközelebb május 13-án, szombaton 17.30-kor játszik, idegenben kerül sor az FC Hatvan elleni mérkőzésre.

 

Erzsébeti SMTK–Kazinbarcika 1-2 (1-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei (Kozma, 18., Boda, 91.), Markovics, Tóbiás – Bányai, Turi D., Mohácsik, Madarász – Horváth R., Horváth L. (Németh Z., 46.)

G.: Privigyei (10.)

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015