Labdarúgás

Győztes évzáró

2016-12-04 Nyomtatás

Győzelemmel búcsúzott a 2016-os évtől az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek az NB III Keleti csoportjának idei utolsó fordulójában idegenben nyertek az MTK II ellen, és ez a három pont még sokat jelenthet a bajnokság végén.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A hetek óta sérüléssel bajlódó Bukovec Jasmin ezúttal a kispadon kezdett. A többieknek nemcsak az ellenféllel, hanem a rossz talajú, fagyos játéktérrel is meg kellett küzdeniük. Az ESMTK legutóbbi öt mérkőzésén mindössze két pontot szerzett, az MTK II tízet, ráadásul a hazaiak tizenegy hellyel előrébb álltak a tabellán.

Alapvetően a mezőnyben zajlott a játék, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. Az erzsébetiek meglephették volna a kék-fehéreket, de vagy egy rossz labdalevétel, vagy egy rossz passz akadályozta meg a gólhelyzet kialakulását. A félidő közepén Németh Zoltán tört egyedül kapura, ám lövés helyett kivárt, és végül beérték. Az MTK elöl nem tudott mit kezdeni a szervezetten, fegyelmezetten futballozó piros-fehérekkel.

A második félidő erzsébeti góllal kezdődött. Madarász Bence lódult meg a jobb szélen, Kozma Milánhoz adott, aki Murinai Barnabáshoz passzolt, ő pedig mintegy tizenkét méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtt. A gól után próbáltak egyenlíteni a hazaiak, de csupán egy-egy távoli lövésig jutottak, és ezeket Bonica Sebastian magabiztosan hárította. A legnagyobb helyzetet a piros-fehérek hagyták ki, amikor Bukovec labdájával Bányai Róbert lépett ki, ám a lövésébe bele tudtak lépni az MTK védői.

– Örülök a győzelemnek, így legalább a sok bosszantó pontvesztés után az év vége jól sikerült – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Kedden játékosértekezlettel zárul az idény, akkor mindenki megtudja, mikor, hogyan kezdődik a felkészülés, és addig mi a teendő. Az biztos, hogy szükség lesz az erősítésre a sima bennmaradás érdekében.   

 

MTK Budapest II–Erzsébeti SMTK 0-1 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Markovics, Mátyás, Tóbiás – Turi D., Bányai, Kozma – Lázár, Németh Z. (Bukovec,74.), Murinai

G.: Murinai (47.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015