Labdarúgás

Győzelem és 10. hely

2017-06-06 Nyomtatás

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának utolsó fordulójában csak a győzelem jelenthetett biztos bennmaradást az Erzsébeti SMTK számára. A piros-fehérek ennek megfelelően nagy akarással futballoztak, és 3-1-es sikerükkel meghosszabbították tagságukat a harmadosztályban. A csapat a 10. helyen zárta a bajnokságot.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Kísértett a múlt: alig több mint három évvel korábban, 2014. június 1-jén a szezon utolsó mérkőzésén győznie kellett az Ady Endre úton az ESMTK-nak ahhoz, hogy biztosan bennmaradjon az NB III-ban. Akkor kétgólos hátrányból felállva 3-2-re fordítottak az erzsébetiek a Bölcske ellen, kiejtve ezzel a vendég együttest. Ezúttal a remek tavaszt produkáló Tállya látogatott Pesterzsébetre, és a feladat ugyanaz volt, mint korábban: győzni kell, és akkor számolgatás nélkül továbbra is harmadosztályú lesz piros-fehér gárda. Az akkori csapatból csak Bonica Sebastian és Bányai Róbert maradt hírmondónak.

A tét nagyságát átérezték a játékosok és a szurkolók is. Lendületesen kezdett az ESMTK, azonnal magához ragadta a kezdeményezést, a tállyaiak őrizték a kapujukat. Nem sokáig jártak eredménnyel, mert a 11. percben megszerezték a vezetést a tiszta pirosban játszó erzsébetiek. A vendégek kapusa előrelépve tisztázott, de a labda Boda József elé pattant, aki a tizenhatosról a hálóba emelte. Továbbra is támadásban maradtak a mieink, több helyzetet kidolgoztak, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, illetve egy beadást Horváth Richárd centikkel fejelt a léc fölé.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző próbálta megnyugtatni fiait, és felhívta a figyelmüket néhány fontos apróságra. A piros-fehérek változatlanul fölényben futballoztak , és az 53. percben az ide-oda pattogó labdát Lázár Benjamin fejelte a kapus felett a hálóba. Ezután próbált támadni a Tállya is, helyzetet azonban nem alakított ki a tokaj-hegyaljai együttes, egy 16-17 méteres lapos lövéssel mégis szépített a félidő közepén. Nem volt benne a meccsben, hogy egyenlít a TKSE, sőt, több veszélyes akciót vezettek az erzsébetiek. A 72. percben a sokadik szöglet végre gólt eredményezett: Boda küldte be jobbról a labdát, és az ESMTK házi gólkirálya, Horváth Levente szép mozdulattal fejelt a kapu jobb oldalába. A hátralévő időben komolyabb esemény már nem történt, és a lefújáskor jogosan zúgott a Szép volt, fiúk! A csapat nem csupán bennmaradt, hanem ezzel a sikerrel feljött a 10. helyre.

– Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a jó erőkből álló Tállya ellen – mondta Turi Zoltán. – Az egész év nagyon nehéz volt számunkra, a gyenge ősz után nagyszerűen teljesített tavasszal a télen megerősített csapatunk. Ezúton is gratulálok a fiúknak a tavaszi játékhoz, és szeretném megköszönni az erzsébeti szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak.

 

Erzsébeti SMTK–Tállyai KSE 3-1 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Mohácsik, Horváth R. (Németh Z., 65.) – Lázár, Horváth L., Boda (Kozma, 91.)

G.: Boda (11.), Lázár (53.), Horváth L. (72.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015