Labdarúgás

Győzelem a tavaszi rajton

2017-02-19 Nyomtatás

Folytatódtak a küzdelmek a labdarúgó NB III-ban. A tavaszi nyitányon a Keleti csoportban szereplő Erzsébeti SMTK a Hajdúböszörményi TE-t fogadta a Zodony utcai sporttelepen, és visszavágva a tavaly nyári vereségért, 1-0-ra legyőzte ellenfelét.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Ahogy arról már beszámoltunk, az ESMTK Ady Endre úti sporttelepén futballra alkalmatlan a játéktér talaja, ezért a piros-fehérek a Zodony utcai műfüves pályán csaptak össze a szintén a kiesés elől menekülő Hajdúböszörményi TE-vel. Az erzsébetieknél hiányzott a lágyéksérüléssel bajlódó Horváth Levente, valamint a sárga lapok miatt eltiltását töltő Horváth Richárd. A kezdőben kapott helyet a felkészülést combsérülése miatt kihagyó, az edzéseket a héten elkezdő Turi Dániel.

Az ESMTK játékosainak nem volt szokatlan a műfüves futball, hiszen a csapat teljes felkészülése a Zodony utcai sporttelepen zajlott. Az első félidőben egyértelműen a pesterzsébetiek akarata érvényesült, és ha a játékvezető a szabályok szerint ítélkezett volna, gyorsan előnybe kerülhettek volna. Az első tíz percben kétszer is elmaradt a jogos büntető: előbb Németh Zoltán buktatták a tizenhatoson belül, ám a bíró kihozta a labdát a vonal elé, majd az egyik böszörményi védő kézzel állította meg a beadást, ekkor pedig nagyvonalúan továbbot intett. Többet birtokolták a labdát a piros-fehérek, a mezőnyfölény azonban nem érett góllá. Az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a lövéseket pedig magabiztosan hárította a vendégek kapusa.

A második félidőt rosszul kezdte az ESMTK. Egy védelmi kihagyás után egyedül törhetett kapura a hajdúságiak csatára, Bonica Sebastian jó ütemben kifutott elé, így az ívelés átszállt nemcsak felette, hanem a felső léc felett is. Néhány perc után rendezte sorait csapatunk, és megszerezte a vezetést. Egy kirúgást Lázár Benjamin fejelt vissza a védők között helyezkedő Németh Zoltánhoz, aki lefutotta ellenfeleit, és a kiinduló kapus mellett-alatt 15 méterről, laposan a hálóba lőtt. A gól után megpróbált feljebb jönni a Hajdúböszörmény, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Egy kavarodás végén a fejes a felső kapufáról pattant vissza, majd Bonica védett remekül. Bő negyedórával a vége előtt az egyik hajdúsági védő rácsúszott Mohácsik Gábor lábára, amiért megkapta második sárga lapját és így a pirosat is. A hosszabbítás pillanataiban Mohácsik húzott kapura, nyolc méteres lövését azonban nagy bravúrral hárította a HTE kapusa.

– Az első félidőben szervezetten játszottunk, és bár a fordulás után kicsit elaludtunk, sikerült hamar gólt szereznünk, a meccs egészét tekintve megérdemelten tartottuk otthon a három pontot – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Sajnos rövid volt ma a kispadunk, de akik pályára léptek, mindent megtettek a győzelemért. Remélem, a jövő héten a másik hajdúsági csapat ellen sem maradunk pont nélkül.

Az Erzsébeti SMTK legközelebb február 26-án, vasárnap 14 órakor a DVSC-DEAC II ellen játszik Debrecenben.

 

Erzsébeti SMTK–Hajdúböszörményi TE 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Lázár, Turi D. (Kozma, 67.), Bányai, Murinai (Brkic, 78.) – Mohácsik – Németh Z.

G.: Németh Z. (53.)   

Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015