Labdarúgás

Gól nélkül nincs győzelem

2017-03-26 Nyomtatás

A mérkőzés egésze alapján győzelmet érdemelt volna az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III Keleti csoportjában a Tiszaújváros ellen, de a kimaradt helyzetek miatt meg kellett elégednie egy ponttal.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az Erzsébeti SMTK kezdő csapatából hiányzott és csak a kispadon kapott helyet a kisebb sérüléssel bajlódó Lázár Benjamin, valamint szintén csereként számított Turi Zoltán vezetőedző a betegségéből felgyógyult Denis Brkicre. A stadionban már kikerültek a jubileumra emlékeztető molinók.

A mérkőzés egészére jellemző volt a nagy küzdelem, sok párharcot láthattak a nézők. Az első félidőben akkor volt veszélyesebb az ESMTK, amikor bátrabban támadott, de ekkor is csupán néhány beadás okozott gondot a tiszaújvárosiaknak.

A szünet után sem változott a játék képe. Az utolsó húsz percre aztán felőrölte ellenfelét az erzsébeti csapat, és több gólszerzési lehetőség is adódott játékosai előtt. Előbb egy szöglet után Turi Dániel fejelt néhány centivel a kapu mellé, majd a kapura törő Brkic lőtt tíz méterről, óriási helyzetben a léc fölé. Szép jobb oldali támadás végén Madarász Bence tört be a tizenhatoson belülre, középen többen is várták a labdát, de az utolsó pillanatban szereltek a vendégvédők. A 92. percben is eldönthették volna a meccset a piros-fehérek, amikor Mohácsik Gábor húzott kapura, Németh Zoltánhoz passzolt, aki azonban rosszul vette át a labdát. Maradt a 0-0, így az ESMTK már 304 perce nem kapott gólt – igaz, 180 perce nem is szerzett.

– Egy góllal mindenképpen jobbak voltunk, de amíg kimaradnak a helyzeteink, addig nem tudjuk megnyerni az ilyen mérkőzéseket – mondta bosszúsan Turi Zoltán. – Hátul nem volt gondunk, nem engedtük a Tiszaújvárost, hogy veszélyt teremtsen a kapunk előtt. Remélem, a következő fordulóban, a sereghajtó, az Újpest második csapata ellen már jobban használjuk ki a lehetőségeinket.

 

Erzsébeti SMTK–Termálfürdő Tiszaújváros 0-0   

ESMTK: Bonica – Madarász, Turi D., Markovics, Tóbiás – Kozma, Bányai, Mohácsik, Murinai – Horváth R. (Brkic, 60.), Horváth L. (Németh Z., 73.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015