Labdarúgás

Elmosta az eső a meccset

2018-03-18 Nyomtatás

Nincs szerencséje az Erzsébeti SMTK-nak az időjárással, két héten belül a második bajnoki mérkőzése maradt el a külső körülmények miatt. Ám míg a múltkor Pesterzsébeten, ezúttal Füzesgyarmaton készülődtek hiába a csapatok.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A Békés megyei Füzesgyarmat Budapesttől mintegy kétszáz kilométerre található. Oda volt hivatalos az NB III 19. fordulójában az ESMTK. Bár a hazaiak jelezték, több helyen áll a víz a pályán, el kellett utazni, mert csak a mérkőzés játékvezetője döntheti el, hogy valóban alkalmatlan a játéktér a labdarúgásra.

A Lázár Gyula Városi Sporttelepre érve aztán az erzsébetiek is meggyőződhettek arról, hogy a füves pályán nem lehet futballozni. Ez a meccsre kijelölt bíró számára is egyértelmű volt, a kitartóan szakadó esőben nemcsak a játéktér mellett állt bokáig a víz, hanem a pálya nagy részén is. Így aztán mindenki mehetett haza, elmaradt az összecsapás, amelyen az FSK új szerelését avatta volna fel.

– Bár minden jel arra utalt, nem lesz mérkőzés, mi úgy készültünk, hogy játszani fogunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Az eső és a hideg szél nagy megpróbáltatás elé állította volna mindkét csapatot, de a füves pályán képtelenség lett volna futballozni. Ugyan van egy műfüves pálya is a füzesgyarmati sporttelepen, de a szövetség nem engedélyezi NB III-as meccs lejátszását ilyen borítású játéktéren.

A két egyesület megállapodása szerint április 4-én, szerdán 16 órakor pótolják az elmaradt mérkőzést.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015