Labdarúgás

Ellentétes félidők után egy pont

2016-11-20 Nyomtatás

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 16. fordulójában az Erzsébeti SMTK a hét hellyel és tíz ponttal jobban álló Rákospalotai EAC gárdáját fogadta. A 2016-os év utolsó hazai mérkőzésén gyenge első félidő után két góllal vezettek a vendégek, de a szünet után egy másik „Lizát” láthattak a szurkolók, és végül kevés hiányzott a győzelemhez.

Kattintson a nagyobb mérethez!

A legutóbb kiállított Privigyei Ádám egymeccses eltiltást kapott, így kissé átalakult az ESMTK védelme az egykor szebb napokat látott REAC elleni mérkőzésre. Bukovec Jasmin ezúttal is fájós lábbal vállalta a játékot.

Az első játékrészben nem hitt a szemének Turi Zoltán vezetőedző, de a találkozóra kilátogató erzsébeti drukkerek sem arra számítottak, amit láttak a pályán. A piros-fehérek sok technikai és taktikai hibával futballoztak. Az egyetlen, izgalomra okot adó támadást a 9. percben vezették, amelynek a végén a tizenhatoson kívülre futó palotai kapus elütötte Németh Zoltánt, ám a vétkesnek csak sárga lapot mutatott fel a játékvezető hölgy. Épphogy eltelt fél óra, amikor egy védelmi hibából vezetést szereztek a vendégek, majd néhány perccel később egy újabb kihagyás után megduplázták előnyüket.

A szünetben Turi Zoltán igyekezett felrázni a társaságot, kettős cserét hajtott végre, és átszervezte a csapatot, amely 4–3–3-as játékrendszerben kezdte a második félidőt. A szurkolók most sem hittek a szemüknek, de ezúttal jó értelemben: az ESMTK vehemens, bátor játékkal rukkolt elő, és előbb Murinai Barnabás, majd Hegedűs Edvin maradt le jó helyzetben hajszállal a beadásról. A 60. percben aztán megtört a jég. Németh Zoltán indult befelé jobbról, a védők nem tudták szerelni, és 14 méterről, a kapus lába mellett-alatt a hálóba lőtt.

Lendületben maradtak a piros-fehérek, és nyomás alatt tartották a REAC kapuját. Hét minutummal a szépítő gólt követően Turi Dániel szerzett labdát középen, kapura tört, majd egy kényszerítő után már lőni készült, amikor a 16-oson belül elütötték. Csapatunk büntetőt, a vétkes palotai védő sárga lapot kapott, de mivel neki ebből már volt egy, a pirosat is felmutatta a bíró. A tizenegyesnek Bonica Sebastian futott neki, és kapustársát becsapva, higgadtan a jobb alsó sarokba lőtte. Az erzsébetiek nagy erőket mozgósítottak a győztes találat érdekében. Néhány perccel a vége előtt Hegedűs perdített Németh Z. elé, aki át akarta emelni a labdát a kapuson, de ő megfogta a játékszert.  A végén Bonicára páros lábbal rácsúszott az egyik palotai játékos, amiért kiállította a játékvezető.

– Az első félidő ezúttal is értékelhetetlen volt, semmit nem láttam abból, amit megbeszéltünk – mondta Turi Zoltán. – A szünetben megpróbáltuk helyükre rakni a dolgokat, más hadrendben mentünk ki a folytatásra, és ez már egy teljesen másik ESMTK volt. A szemléletbeli változásnak meg is lett az eredménye, és nem sok hiányzott a győzelemhez sem. Megint adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, és ez a mi helyzetünkben megengedhetetlen. Remélem, a következő fordulóban végig úgy futballozunk majd, mint most a második félidőben.

Az ESMTK legközelebb november 27-én, szombaton 13 órakor lép pályára a közvetlenül mögötte álló, két ponttal kevesebbet gyűjtött Tállya KSE otthonában.

Erzsébeti SMTK–Rákospalotai EAC 2-2 (0-2)

ESMTK: Bonica – Madarász (Kozma D., 46.), Turi D., Mátyás, Tóbiás – Lázár, Bányai, Markovics, Murinai (Ruff, 77.)  – Németh Z., Bukovec (Hegedűs, 46.)

G.: Németh Z. (60.), Bonica (68., 11-esből)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015