Labdarúgás

Egy rangadó ide, egy oda

2016-10-24 Nyomtatás

Az Erzsébeti SMTK nagypályás utánpótláscsapatai közül ezúttal három játszott mérkőzést. Az U19-esek hozták a kötelező győzelmet, az U17-esek megnyerték a csoportrangadót, az U16-osok azonban elvesztették.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az U19-es csapat esélyesként fogadta a Zodony utcában a sereghajtó, eddig pont nélkül álló Ferihegy Sportakadémia Vecsés együttesét. Szabó Márk góljával már az 5. percben előnybe kerültek az erzsébetiek, majd az első negyedórát követően Viza Krisztián is betalált. A további gólokra a félidő hajrájáig kellett várni, ekkor Palánkai Soma, aztán pedig Kemény Norbert vette be a vendégek kapuját. A folytatás azonban elmaradt, a szünet után nem értek el újabb találatot a piros-fehérek, sőt, a lefújás előtt nem sokkal szépített a Vecsés.

Az U17-eseknél rangadónak számított a két klub összecsapása. Jól kezdtek az erzsébetiek, a 13. percben Tóth Dávid szerzett vezetést. A jól védekező vecsésiek a szünetig megőrizték a kapujukat az újabb góltól, de utána szűk negyedóra alatt kétszer is betaláltak a piros-fehérek Dolezsál Richárd és Majtényi Milán révén. Amikor a félidő közepén Pataki Gergő negyedszer is megzörgette a vendégek hálóját, fölényessé vált az ESMTK győzelme.     

– Már az első félidőben jobbak voltunk a Vecsésnél, de nagyon nehezen tudtuk feltörni őket, eléggé stabilan védekeztek. Azonban jött a második játékrész, ahol rátettek a gyerekek még egy lapáttal, és kiütéses győzelem lett a vége – magyarázta Nagy Dániel utánpótlás-szakágvezető. 
Az U16-osok Óbudán játszottak rangadót. A két veretlen csapat összecsapása jó mérkőzést ígért, de sajnos elmaradt a várt nagy küzdelem, a szünetig öt gólt szerzett a III. Kerületi TVE. A fordulást követően megpróbáltak közelebb jönni ellenfelükhöz az erzsébetiek, és a félidő második részében kétszer is bevették a hazaiak kapuját. A végén azonban megszületett a TVE hatodik gólja…

– Nagy pofont kaptunk, remélem időben – mondta Nagy Dániel. – Olyan mérkőzés volt, amely már a bemelegítésnél eldőlt. Rengeteg csapat- és egyéni hiba előzte meg a kapott gólokat, ráadásul kétszer tizenegyesből talált be az ellenfél. A második félidőben mentek előre a srácok becsülettel, és tudtak is két gólt szerezni, de ez kevés volt. Ebből a mérkőzésből rengeteget fogunk tanulni.
Az U14-es és az U15-ös gárda szabadnapos volt.

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015