Labdarúgás

Egy pont Rákospalotáról

2017-05-28 Nyomtatás

Bár ötvenöt percen keresztül vezetett az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata Rákospalotán a REAC ellen, végül csak egy ponttal gazdagodott, immár sorozatban harmadszor, így az utolsó forduló még tartogat izgalmakat.

Kattintson a nagyobb mérethez!

Az erzsébetiektől hiányzott a combsérüléssel bajlódó Turi Dániel. Az első félidőben jórészt az történt a Budai II László Stadionban, amit a piros-fehérek akartak. Bár voltak pontatlanságok a játékukban, sok labdát szereztek a középpályán, és Horváth Levente kétszer is gólt szerezhetett volna, ám sem az öt méterről küldött fejese, sem a 14 méteres lövése nem talált utat a palotai kapuba. Szerencsére a 18. percben pontosan csúsztatta a labdát a hosszú sarokba Markovics Bence Boda József jobb oldali szöglete után. A szünetig nem változott a mérkőzés képe, a hazaiak nem tudtak veszélyes helyzetet kidolgozni.

A fordulás után egy teljesen más REAC jött ki a pályára. Vehemensen, mindent egy lapra feltéve rohamoztak a XV. kerületiek. Mivel a középpályán hamar labdát szereztek és könnyen átjutottak ezen a területen, nagy nyomás nehezedett az erzsébeti védelemre. A 73. percben aztán becsúszott egy hiba a védekezésbe, és egyenlített a hazai gárda. Ezt követően még jobban beszorították csapatunkat a rákospalotaiak, és ez kétszer is gólveszélyes ellentámadásra teremtett lehetőséget. Ám előbb Németh Zoltán passzolt rosszul, majd Mohácsik Gábor 14 méterről lőtt centikkel a kapu mellé.

– Nem játszottunk jól, és a második félidőben sok párharcot elvesztettünk, sok labdát eladtunk – bosszankodott Turi Zoltán vezetőedző. – Ennek ellenére a végén megnyerhettük volna a meccset. Nem sikerült, így az évzáró mérkőzésnek komoly tétje lesz. Bízom benne, hogy sokan kijönnek erre az összecsapásra, és kiszurkolják az ESMTK bennmaradását.

Győzelem esetén ez nem lesz kérdés, de döntetlennél és akár vereségnél is sikerülhet, ha a két rivális mérkőzése számunkra kedvezően alakul.

Az évad utolsó meccsére június 4-én, vasárnap 18 órakor kerül sor az Ady Endre úti stadionban, az ellenfél az utóbbi időben jó formában játszó Tállya KSE lesz.

 

REAC–Erzsébeti SMTK 1-1 (0-1)

 

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Mohácsik, Horváth R. (Kozma, 68.) – Lázár, Horváth L., Boda (Németh Z., 82.)

G.: Markovics (18.)

MS
Kattintson ide a kategória összes híréért
A kategória legfrissebb hírei

Tulajdonos: Országos Médiakezelő Kft. Minden jog fenntartva 2015